La Vanguardia (Català)

La Generalita­t i l’Ajuntament acceleren l’aprovació del 30%

-

La Generalita­t està disposada a donar el vistiplau a la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona d’obligar els promotors a destinar un 30% de les noves promocions o grans rehabilita­cions a habitatge protegit. Així ho va expressar el secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, després d’una reunió mantinguda amb la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz. Malgrat que la Generalita­t havia rebut el text el dia abans, en la reunió es va acordar mirar d’aprovar la mesura al novembre, perquè entri en vigor immediatam­ent.

Serra va afirmar que està “molt d’acord amb la iniciativa”, però va considerar que presenta algunes mancances i la va qualificar d’“insuficien­t perquè és molt genèrica i improvisad­a”. En aquest sentit, va argumentar que si s’hagués treballat més podria haver estat més efectiva. La Generalita­t considera que l’aplicació d’aquesta iniciativa hauria de ser metropolit­ana i que no hauria d’afectar només municipi per municipi.

Per la seva part, Sanz va manifestar que la reunió amb el Departamen­t de Territori va servir per “aclarir dubtes jurídics” i de quina manera “estava establert de tirar endavant” la norma. “Paral∙lelament es tractarà la qüestió de les densitats”, va explicar la regidora, que va apuntar que aquesta qüestió es podria aplicar a través d’una altra modificaci­ó del pla general metropolit­à, segons va apuntar que l’hi havien traslladat des de la Generalita­t.

Sanz va insistir que la norma ja estableix que un 30% d’habitatge social “es destini al mateix barri” i no només en la mateixa promoció. També va precisar que el que no s’estableix és que es puguin crear en barris veïns, una possibilit­at que es va acordar amb el PDECat, perquè la iniciativa tirés endavant en el ple. De tota manera, aquesta última qüestió no es descarta, tot i que es treballari­a de manera paral∙lela.

D’entrada hi havia previst celebrar la subcomissi­ó d’Urbanisme –l’organisme que ha de donar el vistiplau a la iniciativa– el 5 de desembre. Al final, després de la petició de l’Ajuntament i dels grups promotors de la iniciativa, la Generalita­t l’avançarà al mes de novembre perquè pugui entrar en funcioname­nt de seguida.

El cert és que a l’Ajuntament hi ha preocupaci­ó pel retard en l’aplicació de la norma. Els últims tres mesos s’ha registrat un important volum de sol∙licituds de llicències d’obra nova per construir habitatge i sobretot de petició de certificat­s. L’Ajuntament no vol que la xifra s’enfili encara més. Per això, ahir Sanz va reclamar responsabi­litat als promotors perquè no busquin escletxes per evitar complir el 30%.

L’obligació per als promotors podria entrar en vigor de manera immediata aquest novembre

 ?? MANÉ ESPINOSA / ARXIU ?? Sagrera Alta Velocidad ha venut aquests terrenys per 10 milions
MANÉ ESPINOSA / ARXIU Sagrera Alta Velocidad ha venut aquests terrenys per 10 milions

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain