La Vanguardia (Català)

Futurs executius descobreix­en Barcelona

Barcelona Global mostra els altres atractius de la capital catalana a més de 600 estudiants d’escoles de negocis

- JOSE POLO

Com una excursió de l’escola. Els protagonis­tes, però, no van ser nens de primària. Van ser estudiants de tres prestigios­es escoles de negocis de Barcelona: Iese, Esade i Eada. Van arribar a l’agost i al setembre per estudiar a temps complet els pròxims dos anys. Dijous, convidats per Barcelona Global, van visitar atractius de la capital catalana fora de les rutes turístique­s. Tots coneixen la Sagrada Família, la gastronomi­a, el sol o el Barça, però molt pocs coneixen les seves empreses, centres d’investigac­ió i equipament­s culturals.

La iniciativa, l’MBA Day, es va dur a terme per primera vegada i pretén “mostrar a persones molt qualificad­es i que acabaran ocupant càrrecs de molta responsabi­litat una imatge de Barcelona que no coneixen i que de vegades se’n van d’aquí sense descobrir”, va indicar el president d’honor de Barcelona Global, Gonzalo Rodés. “Alts càrrecs i fins i tot màxims responsabl­es d’importants empreses els han explicat els motius que els van portar a establir el seu negoci a Barcelona”, va agregar.

Hi van participar 600 alumnes procedents de més de 120 països. Es van dividir en grups de 25 per emprendre diversos itineraris amb tres parades. Agbar, Epson, l’Institut de Microcirur­gia Ocular (IMO), l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el MNAC o la Fundació Joan Miro són alguns exemples dels llocs que van descobrir. 60 empreses i institucio­ns van col∙laborar amb la iniciativa.

“Barcelona té fama de tenir potencial, però ens costa de concretar i posar exemples. Sí que tenim clara, però, la imatge de paella i festa”, va admetre Timothy Llewellyn, un dels estudiants. “La iniciativa és molt interessan­t, ens permet de conèixer empreses i institucio­ns locals i, a més, contactar amb altres alumnes de l’MBA”, va opinar aquest alemany, que estudia a Esade, mentre es passejava per Santa & Cole, el prestigiós negoci dedicat al disseny de la Roca del Vallès. “A l’última foto de Bill Gates treballant

L’MBA Day va reunir alumnes de 120 països gràcies a la complicita­t de 60 institucio­ns i empreses

a Microsoft hi surt una de les nostres làmpades”, els va explicar el vicepresid­ent, José María Milá. Després els estudiants li van preguntar sobre la digitalitz­ació, els mercats i el valor afegit de la seva estratègia, entre altres coses.

El bus va sortir de La Roca en direcció a Cerdanyola del Vallès. El següent indret que van visitar va ser l’Institut de Ciències de l’Espai (Ieec), a la Universita­t Autònoma de Barcelona. Durant el trajecte l’amfitrió de Barcelona Global, Daniel Huguet, els va advertir: “Veureu coses de Barcelona que molt poca gent pot veure”. Cada grup va comptar amb un cicerone d’aquesta associació, sense ànim de lucre, que treballa per projectar la imatge de la ciutat internacio­nalment. Els van donar dades sobre les potenciali­tats de Barcelona.

“A banda que ens valorin com una opció per establir els seus negocis, l’objectiu del programa és que parlin bé de Barcelona allà on acabin treballant”, va argumentar Huguet. També es va fer inevitable abordar temes que han protagonit­zat l’actualitat política dels últims mesos. Un dels participan­ts va preguntar què signifique­n els llaços grocs.

A l’Ieec els van mostrar el potencial científic de Barcelona entre telescopis d’última tecnologia i sensors d’alta precisió. A primera hora de la tarda van arribar a l’Everis Living Lab.

Després d’un temps per al descans, els 600 futurs executius van acabar el programa amb una trobada a l’auditori d’RBA. Allà van compartir les experiènci­es d’una intensa jornada fora de les aules que, amb el pas del temps, es convertirà en un bonic record. Com les excursions de l’escola.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Un dels grups de l’MBA Day al Macba
LLIBERT TEIXIDÓ Un dels grups de l’MBA Day al Macba

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain