La Vanguardia (Català)

Uns lladres de marihuana maten la dona que la conreava

- MAYKA NAVARRO

Una holandesa de 65 anys va morir divendres passat dia 12 després que el dia abans va ser agredida violentame­nt per tres lladres que intentaven robar-li la marihuana que la dona tenia plantada al jardí de casa seva, a Calella, amb finalitats terapèutiq­ues.

El crim, els detalls del qual va avançar divendres Ràdio Calella, ha suposat un fort cop per als veïns de la part alta de la Riera Capaspre, on està situat l’habitatge de la dona, i que els últims temps havien denunciat robatoris a la zona. Tants que a mitjans de l’any passat, l’Associació de Pagesos i Propietats Agraris de Calella, va dissenyar un pla contra els robatoris, i es van col∙locar amb capital privat càmeres de vigilància i nous sistemes d’alarmes, per ajudar els Mossos d’Esquadra i la policia local.

L’assalt es va produir dijous de la setmana passada a la nit. La dona i el seu marit, que feia més de 30 anys que vivien en aquella mateixa casa, van sentir uns sorolls cap a les onze de la nit i van sortir a l’hort. Allà van trobar tres homes que estaven robant les plantes de marihuana que la parella conreava amb finalitats terapèutiq­ues.

Es va produir una picabarall­a i un dels delinqüent­s va agafar una forca de les que s’utilitzen per treballar a l’hort, i l’hi va clavar al coll a la dona. El matrimoni, que no té telèfon a

La víctima, holandesa de 65 anys, plantava l’herba amb finalitats medicinals al seu hort de Calella

l’habitatge, ni mòbil, va demanar ajuda a uns veïns i aquests a la policia.

La dona va ser hospitalit­zada, però no va superar les greus ferides al coll. L’endemà, el passat dia 12 va morir. Després l’autòpsia va confirmar que la mort s’havia produït a conseqüènc­ia d’aquelles ferides i els Mossos van informar ahir de la investigac­ió, que dirigeix un jutjat d’Arenys de Mar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain