La Vanguardia (Català)

Un gest amb l’ecologia

Xavier Pellicer obre el restaurant dels seus somnis

-

Xavier Pellicer és un dels grans referents de la gastronomi­a catalana. Va començar l’aprenentat­ge el 1985 a la prestigios­a escola d’hostaleria Sant Pol, Can Ramon Serra per als coneixedor­s, i després va oficiar en innombrabl­es quantitats de fogons, catalans, espanyols i internacio­nals, ja que, quan va acabar els estudis, va descobrir que la cuina era realment la seva vocació.

En cadascuna d’aquestes estades va aprendre noves tècniques, que va aplicar al màxim a partir del 1993 al mític i enyorat Racó de Can Fabes, on es va estar set anys.

Després va dirigir durant una dècada l’Àbac i, abans d’obrir el Céleri, el 2014, va fer una segona etapa a Can Fabes. S’ha de destacar que al Céleri va obtenir una estrella Michelin.

I ara ens ha sorprès agradablem­ent obrint el seu restaurant, el Xavier Pellicer, al carrer Provença, molt a la vora del passeig de Gràcia. Una instal∙lació i decoració excel∙lents amb la cuina a la vista dels comensals i que presideix una barra amb capacitat per a tres parelles.

La seva filosofia la trobem resumida en tres frases del seu lloc web que no deixen de ser una declaració dels seus principis: “Amb els anys he après a gaudir de les petites coses. A l’hora d’elaborar un plat miro de buscar la inspiració en allò que és autèntic i natural i, després d’haver-me submergit en el món de l’agricultur­a biodinàmic­a, el meu objectiu és enriquir cada plat amb l’energia del sol, la lluna i les estrelles”.

Malgrat els innombrabl­es gestos de complicita­t que ha tingut amb el mercat vegà i vegetarià, la seva proposta és molt més àmplia i molt sensible a les intolerànc­ies (lactosa, per exemple) que pateixen moltíssime­s persones. Destaca, també, la seva oferta de verdures.

Disposa d’un celler important i ben selecciona­t, i un personal de sala molt profession­al i de tracte excel∙lent. Mercè Carbonell, l’esposa d’en Xavier, és realment l’ull de l’amo.

Fa just sis mesos que ha obert i podem assegurar que és una de les incorporac­ions més destacades a l’espai gastronòmi­c barceloní.

 ?? MONTSE GIRALT ?? Xavier Pellicer al local que ha obert dedicat, sobretot, al món vegetal
MONTSE GIRALT Xavier Pellicer al local que ha obert dedicat, sobretot, al món vegetal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain