La Vanguardia (Català)

Actitud Harper’s

- Nieves Álvarez

A l’octubre és quan floreixen particular­ment les capçaleres més importants del nostre país. Quan els dies s’escurcen i les cames comencen a amagar-se tímidament, aquestes capçaleres allarguen l’estiu, es neguen que les nits de Netflix s’imposin com a rutina i aconseguei­xen que les seves festes siguin, durant unes hores, micromons de diversió.

Un ambient de diversió va ser el que es va palpar dimecres a la festa que vam viure a la sala madrilenya Gunilla. L’amfitriona, Harper’s Bazaar –una meravellos­a Rossy de Palma com a mestra de cerimònies–, i el motiu, el lliurament dels seus premis Actitud. Aquesta vegada no només hi anava com a convidada, sinó en qualitat de premiada. Per això aquell matí el meu nerviosism­e es va despertar amb un caràcter especialme­nt afable.

Els dies de festa tenen una certa semblança als dies de casament. Imprevisto­s matiners, encàrrecs in extremis, la beneïda aparició del meu dos en un àngel custodi, Ramón Ríos, i quan te n’adones el cotxe espera pacientmen­t a la porta de casa. Em continua emocionant assistir a aquesta mena d’actes, en què la indústria s’esforça a fer que tots els detalls comptin i uneixen tota la seva cura per fer-te sentir la protagonis­ta d’una pel∙lícula. Per a l’ocasió, el mestre Lorenzo Serafini –dissenyado­r al capdavant de Philosophy– va crear una joia de somni materialit­zada en un vestit vermell brillant amb muscleres, escot a l’esquena i un insinuador tall posterior.

El meu guardó corresponi­a a la categoria de Style Icon. Estil. Quin concepte tan senzill i complex alhora. Amb estil s’hi neix o s’ha de crear? Tot depèn precisamen­t de l’actitud que agafes davant la moda i del fet que t’envoltis d’impecables profession­als amb la màxima d’engrandir el teu potencial. Aquest premi és la suma del talent de tots aquells dissenyado­rs que en algun moment han confiat en la meva personalit­at per defensar alguna de les seves obres d’art. Juanjo Oliva, Stephane Rolland, Elie Saab, Giambattis­ta Valli o Yves Saint Laurent –amb qui va començar tot– són alguns dels grans mestres. La seva màgia m’ha envoltat en el meu camí.

L’estil és com l’èxit. El pots dur a la sang, en la manera

Encara em costa de creure que el meu estil inspiri els altres i que la meva feina encara continuï generant sentiments

de ser, però cal treballar-lo. Vint-i-cinc anys de trajectòri­a profession­al es deuen a la perseveran­ça i tenacitat, no només meva sinó dels models que segueixo; el meu equip, liderat per la meva amiga Mencía; la família, fotògrafs, estilistes, maquillado­rs i amics que equilibren la teva existència, t’agafen amb força i et motiven per continuar expressant-te a través de la moda.

Encara em costa de creure que el meu estil inspiri els altres i que la meva feina encara continuï generant sentiments. Aquest és el meu veritable triomf.

 ?? . ?? Esbós de Lorenzo Serafini, dissenyado­r de Philosophy
. Esbós de Lorenzo Serafini, dissenyado­r de Philosophy
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain