La Vanguardia (Català)

Les dones d’1,55 cm d’alçada podran ser soldats

-

El Ministeri de Defensa ha modificat l’alçada mínima requerida en les convocatòr­ies per a l’accés a les diferents escales i cossos de les forces armades, i l’ha fixada en 160 centímetre­s per als homes i en 155 centímetre­s per a les dones. També ha unificat la política de tatuatges per als dos sexes.

Amb aquesta decisió es vol evitar la discrimina­ció que hi ha fixant les mateixes alçades per a dones i homes, ja que l’estatura mitjana és diferent depenent del sexe. L’alçada mínima comuna establerta fins ara bloquejava l’accés a un 45% de les dones espanyoles.

A més, s’han igualat els requisits de talla mínima en tots els processos de selecció, independen­tment de l’escala a què s’accedeixi o de si s’ingressa mitjançant accés directe o per promoció.

Amb aquests canvis Defensa pretén mantenir unes talles similars a les dels països pròxims, que permetin obtenir la qualitat física necessària per complir amb les exigències operatives de les forces armades espanyoles.

La decisió recull així una petició de la comissió de Defensa del Congrés que respon a la idea que cal suprimir aquest tipus de barreres, com va explicar el diputat Félix Alonso.

Respecte als tatuatges, el ministeri ha unificat els criteris prohibint tatuatges o alteracion­s similars “que siguin visibles vestint les peces de roba comunes per al personal masculí i femení dels diferents tipus d’uniformes de les forces armades, en les seves diverses modalitats”.

És a dir, les dones podran tenir tatuatges que no siguin visibles amb l’uniforme de pantalons, encara que ho siguin amb el de faldilla. Així s’eviten casos com el d’una participan­t rebutjada en unes proves de selecció perquè duia un tatuatge a l’empenya.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain