La Vanguardia (Català)

El net de Curie lamenta que no es conegui més la feina de les científiqu­es

-

Pierre Joliot-Curie, el net de Marie Curie, va dir ahir en la seva vista a Santander que “per desgràcia” encara no s’ha arribat al nivell de reconeixem­ent “desitjable” de les dones en l’àmbit de les ciències a escala mundial.

Així ho va dir en roda de premsa aquest bioquímic i investigad­or abans d’impartir la conferènci­a “Dona i ciència: una lluita sempre actual”. La ponència es va fer al Centre d’Acció Social i Cultural de Caja Cantabria, amb motiu de l’exposició María Sklodowska-Curie, una polonesa a París, dedicada a la científica.

Diverses dones van acompanyar Joliot-Curie durant la roda de premsa: la seva esposa, la també científica Anne Joliot-Curie; l’alcaldessa de Santander, Gema Igual; les regidores de Serveis Socials i Participac­ió Ciutadana, María Tejerina i Carmen Ruiz; i les comissàrie­s de la mostra, Belén Yuste i Sonnia Rivas-Caballero.

El científic va destacar la “magnífica” exposició organitzad­a per les comissàrie­s a Santander, que han estat “difusores infatigabl­es” del llegat de la família Curie, i va recordar que la seva àvia va tenir un “paper central” per fomentar i potenciar l’accés de les dones al món de la ciència.

En aquest sentit, l’alcaldessa va afegir que Marie Curie va ser una dona “molt avançada al seu temps” i que “tant de bo” aquestes activitats serveixin per facilitar a les dones l’accés a la ciència. Va aprofitar l’ocasió, a més, per assenyalar que des del Consistori treballen en la igualtat d’oportunita­ts i l’empoderame­nt de les nenes.

L’exposició sobre Marie Curie es mantindrà fins al dia 25 d’aquest mes, i fins ara ha despertat un gran interès, segons l’organitzac­ió. La visita de Joliot-Curie, a més, ha permès conèixer des del terreny personal la història i els èxits d’una família que en total aplega cinc premis Nobel.

 ?? PEDRO PUENTE HOYOS / EFE ?? Pierre Joliot-Curie ahir
PEDRO PUENTE HOYOS / EFE Pierre Joliot-Curie ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain