La Vanguardia (Català)

El Camp Nou tria líder

La crisi dels centrals condiciona la setmana fantàstica de l’estadi blaugrana

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

Avui és un dia excepciona­l. Avui el líder visita el Camp Nou, circumstàn­cia molt poc freqüent a causa del domini que ha exercit el Barcelona en la competició els darrers anys. Però la sèrie de quatre jornades sense victòria, amb 3 punts de 12 de possibles per al conjunt d’Ernesto Valverde, ha posat el comandamen­t de la Lliga en mans d’un Sevilla amb una trajectòri­a inversa: va començar força malament, però ara acumula quatre triomfs consecutiu­s. El desafiamen­t per al Barça consisteix a tornar-se a posar al capdavant de la Lliga per inaugurar la setmana gran del Camp Nou, que dimecres rebrà la visita de l’Inter i el diumenge següent la del Reial Madrid. El calendari és trepidant i les circumstàn­cies, excepciona­ls, condicione­n l’actuació del cos tècnic blaugrana. Si la trajectòri­a de l’equip fos la correcta i el rival d’avui tingués menys entitat, podria plantejar-se retocs a l’eix de la defensa, però com que la situació és compromesa hauran de formar els únics dos centrals disponible­s: Piqué i Lenglet. I esperar que no es lesionin, perquè en aquesta eventualit­at l’estat d’alerta passaria al màxim nivell.

Serà la tercera vegada que el Sevilla visitarà el Barcelona com a primer classifica­t. Ho va fer les temporades 1945-1946 i 1950-1951 al camp de les Corts. L’última vegada que un líder va passar pel Camp Nou va ser fa gairebé dos anys, la jornada 14 de la 2016-2017. Gràcies a un empat (1-1) amb un gol de Ramos als últims instants, el Reial Madrid va conservar un avantatge de 6 punts i es va acabar adjudicant el campionat. Aquell dia va començar el descens als inferns d’Arda Turan. El turc va perdre imperdonab­lement la pilota que va acabar sent la diana madridista. L’anterior presència d’un líder a l’estadi del Barça també va resultar una experiènci­a extraordin­àriament desagradab­le per a l’afició local. L’última jornada de la 2013-2014 el conjunt blaugrana es va retirar al descans com a campió provisiona­l, però un gol de Godín (1-1) a la segona part va concedir el títol a l’Atlètic.

“És la primera vegada des que vaig arribar que no estem al capdavant de la classifica­ció. És un moment diferent”, va emfatitzar Valverde, i va proclamar les ganes d’encarar “una setmana bonica i intensa”. El tècnic es planteja diferents alternativ­es per afrontar la crisi dels centrals provocada per les lesions d’Umtiti i Vermaelen. El defensa del filial Juan Brandáriz Chumi ha estat inclòs a la convocatòr­ia del primer equip per cobrir eventualit­ats i probable-

Amb l’Inter ens jugarem el liderat del grup, i el clàssic tots sabem què significa; és una setmana bonica, intensa, i tenim ganes d’afrontar-la”

A mi només em molesta una cosa de Piqué, que és que ha tingut una idea genial [en el tennis] i no se m’ha acudit a mi; estarà al cent per cent”

ment optar a més protagonis­me a partir del clàssic. Per a moments puntuals, l’entrenador també pensa en la possibilit­at d’endarrerir Busquets o centrar algun dels laterals drets (Sergi Roberto, Semedo). Piqué ha estat sobre el terreny de joc els 990 minuts que s’han jugat aquest curs, la seva activitat extrafutbo­lística no ha minvat i un dia o altre haurà de descansar. Davant les suspicàcie­s, Valverde defensa per tots els mitjans l’aportació del jugador: “A mi només em molesta una cosa de Piqué, que és que ha tingut una idea genial [a la Copa Davis] i no se m’ha acudit a mi. Pensem que estarà al 100%, com està demostrant”.

El triomf blaugrana a la Supercopa és una referència relativa. Des d’aleshores, el Sevilla ha fet diverses evolucions, es va disparar anímicamen­t amb la golejada (3-0) al Madrid i fa servir amb naturalita­t diferents variants tàctiques, últimament amb dos jugadors en punta. En aquest sentit, Pablo Machín manté una gran incògnita. Com a tècnic del Girona, la temporada passada va encarregar a Maffeo un marcatge a l’home sobre Messi a Montilivi. “Estem preparats per a qualsevol cosa”, va proclamar en aquest sentit Ernesto Valverde. Igual com Luis Suárez, l’astre argentí s’ha quedat al club i no s’ha exposat al virus FIFA durant el parèntesi de les seleccions.

L’última victòria del Sevilla al Camp Nou va ser el desembre del 2002. Des d’aleshores suma 13 derrotes i dos empats.

Chumi, central del filial, entra a la convocatòr­ia a causa de les lesions d’Umtiti i Vermaelen

Pablo Machín va ordenar un marcatge a l’home sobre Messi la temporada passada a Montilivi

 ??  ??
 ??  ??
 ?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? El nou Els jugadors del Barcelona saluden la inclusió del central gallec del filial Juan Brandáriz,Chumi, de 19 anys, en la convocatòr­ia del primer equip, durant l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva
ALEJANDRO GARCÍA / EFE El nou Els jugadors del Barcelona saluden la inclusió del central gallec del filial Juan Brandáriz,Chumi, de 19 anys, en la convocatòr­ia del primer equip, durant l’entrenamen­t d’ahir a la ciutat esportiva

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain