La Vanguardia (Català)

Amenaça André Silva

El portuguès va amargar el Madrid i vol repetir contra el Barça

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Si a André Silva l’hagués reclutat Monchi per al Sevilla s’estaria parlant molt i molt bé del director esportiu, avui al Roma. Però, tot i que ja no té l’arquitecte que va dissenyar plantilles rendibles i d’èxit, el quadre de Nervión continua movent-se bé al mercat i en la seva pesca d’aquest estiu va aconseguir una peça que està demostrant la seva vàlua. Es tracta del davanter portuguès de 22 anys cedit pel Milan i que ha sorprès tothom, començant per ell mateix. Silva ha fet set gols, està a un del líder dels golejadors (Stuani) i ha demostrat un bon grau de maduresa. Acompanya el seu físic (1,84) d’un dinamisme i pulcritud a l’àrea que, per exemple, li van fer batre la meta del Reial Madrid en dues ocasions.

Si el Sevilla el vol, haurà d’abonar al Milan 38 milions d’euros. Si no, tornarà a San Siro o, si es continua revaloritz­ant, qui sap quant arribarà a costar. El lusità va allargar el seu bon moment de forma marcant també amb la seva selecció contra Polònia i avui es presenta al Camp Nou com una de les amenaces del conjunt dirigit per Machín. Bona part del liderat sevillista es deu a l’entesa entre Silva i Ben Yedder, que ha fet cinc gols. La dubitativa defensa barcelonis­ta farà bé d’estar atenta.

“No pensava arribar aquí i fer set gols a hores d’ara. Tinc confiança i amb el cap bé es poden fer coses importants”, afirma l’atacant, que si ha d’elegir un jugador del seu equip es queda amb Jesús Navas: “Corre moltíssim, no es cansa mai”. De moment Silva s’estima més no parlar del seu futur perquè creu que és aviat. Tenint d’apoderat Jorge Mendes, segur que li aconseguei­x un contracte elevat.

Però el que sí que té clar és que està encantat amb el Sevilla i amb Sevilla després d’una temporada al Milan en què amb prou feines va fer dos gols a la Serie A. Venia del Porto, on n’havia firmat 16, i el campionat italià se li va entravessa­r. A Andalusia ha trobat minuts, afecte i un cicerone d’excepció, el seu compatriot­a Carriço. Ell li va aconsellar que visqués a prop de la ciutat esportiva i li ha explicat les interiorit­ats de l’entitat. “L’André s’ha adaptat molt bé a l’equip i volem que continuï així. És una de les revelacion­s, estic content per ell i per nosaltres, perquè ens està aportant molt”, assenyala el defensa. “Li vam dir que si treballava li arribarien les ocasions perquè el sistema és fet per a jugadors com ell. És prematur pensar en opcions de compra, jo el que he de fer és que ell continuï rendint tan bé com ara i aprofitar-nos, com a mínim, d’aquest any de cessió”, diu el seu entrenador, Machín.

Va ser arribar i moldre, ja que en el seu debut a la Lliga va marcar tres gols, a Vallecas. Ningú no feia un hat-trick en la seva estrena al torneig des de Romário el 1993.

Silva arribarà fresc al partit, ja que Portugal el va alliberar del seu segon matx i ell va tornar directamen­t a Sevilla, amb compromís i sense entretenim­ents. A la seva casa sevillana està còmode i fins i tot ha instal∙lat una cistella per assajar tirs, ja que també li encanta el bàsquet. Però aquest vespre no intentarà assaltar el Palau sinó el Camp Nou.

Al Milan se li va entravessa­r la Serie A, però a Sevilla s’ha convertit en la nova perla de Mendes

 ?? MIGUEL MORENATTI / AP ?? André Silva celebrant un dels gols que va marcar al Madrid
MIGUEL MORENATTI / AP André Silva celebrant un dels gols que va marcar al Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain