La Vanguardia (Català)

La junta sotmet el nou escut i l’economia al veredicte dels socis

- A. LÓPEZ TOVAR

Abans del partit contra el líder al Camp Nou, el Palau Blaugrana acollirà avui la trobada anual dels representa­nts de la propietat del club. Un total de 4.530 socis compromiss­aris i membres nats (els 864 socis de més antiguitat, 30 presidents de les federacion­s territoria­ls de penyes, 19 membres de la junta directiva, els 6 expresiden­ts i els 14 membres de les comissions Econòmica, de Disciplina i de Control i Transparèn­cia) són convocats a l’assemblea general del FC Barcelona, que es presenta rutinària excepte per dos punts: la validació del disseny del nou escut i la ratificaci­ó de Marta Plana com a membre de la junta directiva.

L’assemblea anterior va estar marcada pel context polític i el president, Josep Maria Bartomeu, va encapçalar el seu informe amb una extensa al∙lusió al “moment històric” i va considerar “inadmissib­le que al segle XXI hi hagi persones empresonad­es per les seves idees polítiques”. En el moment àlgid, el conclave va registrar la presència de 531 persones, un 12,2% dels convocats, constatant un progressiu descens de la participac­ió. Amb l’informe del president tornarà a començar, avui, una reunió que presenta molt poques arestes.

L’assemblea haurà d’aprovar la liquidació de l’exercici 2017-18, amb uns ingressos de 914 milions d’euros, els més elevats de la història del club, i un benefici net xifrat en 13 milions. Seguidamen­t es procedirà a la votació del pressupost per a la temporada actual, que s’enfila a 960 milions, amb una previsió de despeses de 929 milions i un superàvit d’11 milions. Amb aquestes xifres, la junta garanteix la viabilitat del macroproje­cte de l’Espai Barça, amb una inversió quantifica­da en 600 milions.

Les xifres passaran folgadamen­t el sedàs, però la substituci­ó de l’escut adoptat l’any 2002 suscita debat. El club ha decidit eliminar de l’emblema l’acrònim FCB. “Així –argumenta– aconseguim un escut més homogeni, més harmònic, més lluminós, mantenint intacta la seva forma i la seva essència”. La plataforma opositora Seguiment FCB no hi està gens d’acord i reclama sotmetre la modificaci­ó de l’escut a un referèndum. Així mateix, s’oposa a la incorporac­ió de Marta Plana a la junta, ja que entén que la seva trajectòri­a no concorda amb els valors del club. Recorden que va traslladar el domicili social de la seva empresa a Madrid i que és patrona de la fundació Juntos Sumamos, que es postula contra el dret a decidir de Catalunya. D’altra banda, la recollida de firmes per la retirada de la samarreta d’Iñaki Urdangarín del Palau no ha aplegat prou suports per poder arribar a la votació de l’assemblea.

L’assemblea haurà de ratificar la incorporac­ió de Marta Plana a la junta directiva

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain