La Vanguardia (Català)

El Barça esclafa el Füchse i conquereix el 4t Mundial

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Els 4.857 km i 7 hores de vol entre Doha i Barcelona són menys pallissa si es torna amb un títol sota el braç. Un Mundial de Clubs (o l’IHF Super Globe, en la denominaci­ó oficial) i el xec de 400.000 dòlars que s’embutxaca el campió són prou premi per compensar el periple d’11.000 km i quatre partits en 7 dies que s’ha menjat el Barça Lassa, un cop més oficiosame­nt rei del món. Perquè és el que va aconseguir ahir a Qatar, encara que alguns ho minimitzin amb un diminutiu: coronar-se per quarta vegada (en sis anys) millor equip del planeta, vencent en semifinals el campió d’Europa, i a la final, el campió de l’EHF, en un torneig amb els campions d’Àsia, l’Àfrica, Amèrica i Oceania.

El Füchse Berlin, 5è classifica­t de la competitiv­a Bundesliga i repetidor a la final de Doha (l’any passat, 29-25 per als blaugrana), posava a prova la solidesa i la fam d’un equip blaugrana que comença a agafar velocitat de creuer, a acostar-se a l’ideal de Xavi Pascual. A l’hora de la veritat, les guineus de Berlín van durar poc a la màquina blaugrana: amb prou feines mitja part, el temps que va necessitar el Barça per imposar el seu joc i la seva amplitud i qualitat de banqueta.

És el que té aquest nou Barça, que pràcticame­nt juga amb dos equips, que manté la qualitat i la intensitat amb la rotació de les seves peces sense perdre pistonada. I els rivals, si no tenen prou fons d’armari, acaben pagant el desgast. És el que li va passar al Füchse, que es va fondre després del descans (12-13). Sostingut sobretot per Jacob Holm, el conjunt alemany va impedir al Barça d’imprimir el seu joc veloç i va portar la iniciativa durant els primers 20 minuts (9-8, l’últim avantatge).

A partir d’aquí, el Barça va fer un canvi de ritme que va trencar el partit. Pasqui va fer entrar Entrerríos, Sorhaindo i Mem, que s’unien a Mortensen, Aleix i Lasse, recent incorporat­s, i amb una cara B totalment nova va iniciar l’enlairamen­t amb velocitat, alhora que Möller començava el seu festival a la porteria amb 8 aturades en 25 m. El Barça se’n va anar de 2 (9-11, 11-13) i va afrontar el segon temps amb una marxa més.

A la represa, un 0-7 descomunal en 7 minuts, amb quatre gols de Víctor Tomàs, va deixar clavat el Füchse (15-22), que es va veure ofegat 8 per sota (16-24) quan faltaven 15 m. El que li va sobrar al Barça per assaborir el seu tercer títol del curs: 3 de 3.

Barça Lassa: Möller, Víctor Tomàs (5), Dolenec (3), Pálmarsson (2), N’Guessan (1), Ariño (1), Fàbregas (2); Mortensen (4), Entrerríos (1), Sorhaindo (1), Aleix (2), Andersson (2), Petrus (2), Mem (2), Duarte (1).

Víctor Tomàs lidera (5 gols) un atac col∙lectiu en què van marcar els 14 de camp i Möller aporta 15 aturades

 ??  ?? El Barça celebra el seu quart Mundial al Lusail Sports Hall
El Barça celebra el seu quart Mundial al Lusail Sports Hall
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain