La Vanguardia (Català)

Barcelona entronitza Turi, el ‘Messi del frontó’

-

El Mundial de pilota que se celebra a Barcelona és com una muntanya russa amb diversos trams, tots molt emocionant­s, però uns més tranquils que d’altres. Els espectador­s poden passar de la velocitat de la cesta punta, amb pilotes que van a més de 300 km/h, a modalitats més tranquil∙les, com ara el frontennis.

Tot i que parlar de tranquil∙litat en una disciplina amb esportiste­s com el mexicà Arturo Rodríguez Faisal, Turi, és un disbarat. Entronitza­t com una estrella indiscutib­le, Turi és per molta gent el Messi del frontó. Actual campió mundial de paleta de goma i frontennis, té tots els números per revalidar els títols. Avui formarà parella amb Héctor Gastón a la final contra els espanyols Gustavo Vidal i Víctor Molina, de 19 i 21 anys, amb tot el futur per davant, malgrat que ells mateixos admeten que no són els favorits.

El frontennis es juga amb raquetes pràcticame­nt iguals a les del tennis convencion­al. I, com en el tennis convencion­al, impera o ha d’imperar el joc net. Així es va poder veure ahir l’emocionant Espanya-Estats Units, que va donar el passaport per a la final a Vidal i Molina. L’afició va aplaudir el gest d’esportivit­at d’un dels nord-americans, Salvador Espinoza, quan va demanar als àrbitres que no li donessin un punt a favor perquè havia obstruït involuntàr­iament un rival.

El Mundial es clausura avui, amb la celebració de la pràctica totalitat de les finals, tant en categoria masculina com femenina. Espanya disputarà la final de la cesta punta, una de les modalitats estrella, contra França, el tercer dominador de la cita de la capital catalana, juntament amb Espanya i Mèxic. L’única final que no es disputarà avui serà la de pala curta, celebrada ahir a la nit amb victòria de França davant d’Espanya (15-10, 12-15, 8-10). El partit, que inicialmen­t havia de començar a les 20 hores, es va endarrerir més d’una hora perquè va caldre esperar que acabessin les semifinals de frontennis femení, que van guanyar Mèxic i França, després de dos partits èpics i maratonian­s.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain