La Vanguardia (Català)

Brussel∙les preguntarà a Espanya pels retards de Vueling

- BRUSSEL∙LES

Brussel∙les reclamarà explicacio­ns a l’Estat espanyol pels retards de Vueling d’aquest estiu. La Comissió Europea ha assegurat que està en contacte amb l’organisme espanyol competent en matèria aèria i que “demanarà informació específica” sobre els casos de retards o cancel∙lacions en què la companyia aèria al∙lega circumstàn­cies excepciona­ls.

En una resposta de la comissària de Transport Violeta Bulc a la pregunta parlamentà­ria de l’eurodiputa­t Ramon Tremosa, l’Executiu europeu nega que tingui competènci­es per exigir directamen­t explicacio­ns a l’aerolínia i recorda que “els problemes estructura­ls dels serveis aeris han de ser gestionats per les autoritats nacionals competents”.

Tanmateix, la Comissió Europea afirma que “és conscient” dels problemes amb Vueling que denuncia Tremosa. “Són els estats membres i els organismes nacionals d’execució els responsabl­es de garantir, en primera instància, que es respectin els drets dels passatgers”, senyala Bulc a la seva carta. L’eurodiputa­t Ramon Tremosa va denunciar a finals d’agost “un tracte de favor” d’Aena i Iberia a Vueling a l’aeroport del Prat i va reclamar a Brussel∙les que faci un seguiment dels retards i cancel∙lacions de Vueling en els últims mesos i “analitzi” el “mal ús” que fa de “les circumstàn­cies excepciona­ls” com a “excusa”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain