La Vanguardia (Català)

Nous aldarulls pel desollotja­ment a Gràcia

Una vintena d’okupes van cremar contenidor­s a la Diagonal i van provocar grans retencions de trànsit a primera hora del matí

- Redacció

La ciutat de Barcelona va despertar-se ahir al matí tal com se’n va anar a dormir, amb contenidor­s cremant i barricades per protestar pel desallotja­ment de la casa Ca La Trava, desallotja­da dijous al matí al cor del barri de Gràcia.

A primera hora del matí, un piquet format per una vintena de joves vestits completame­nt de negres i amb les cares tapades van traslladar sis contenidor­s al mig de la calçada i hi van calar foc. L’acció de protesta va ser sorpresa, ràpida i es va dur a terme a l’altura del Palau Reial, davant diverses facultats de la Universita­t de Barcelona.

L’acció va interrompr­e durant més d’una hora l’accés i sortida del trànsit per l’avinguda Diagonal, que va obligar la Guàrdia Urbana a fer equilibris desviant el trànsit per reduir les retencions. Al final, les cues van assolir els sis quilòmetre­s i va costar de normalitza­r la situació. La circulació del TramBaix també va estar interrompu­da durant gairebé mitja hora.

Diverses entitats socials van advertir dijous després de l’ocupació, que el desallotja­ment tindria conseqüènc­ies en forma d’“aldarulls”. Ahir a la nit hi havia convocada una manifestac­ió de protesta al barri de Gràcia, que havia de començar a dos quarts de vuit del vespre a la plaça de la Revolució. Però la presència d’un fort dispositiu de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra, que controlava tots els accessos a la plaça i identifica­va totes les persones que provaven d’entrar per manifestar-se, va provocar que els organitzad­ors suspengues­sin la concentrac­ió i acusessin la policia de voler “militaritz­ar” el barri.

 ?? TWITTER / @DAVIDC-LUH ?? Contenidor­s cremant ahir al matí a l’avinguda Diagonal
TWITTER / @DAVIDC-LUH Contenidor­s cremant ahir al matí a l’avinguda Diagonal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain