La Vanguardia (Català)

EL DIETARI D’‘EL MÓN’

- Jordi Basté

Setmana 7: Parlem de la tornada de l’imprescind­ible Marcel·lí Virgili, de teatre del bo, de música amb Álvaro Soler i Els Pets, i també de ràdio. De molta ràdio com a factor de companyia, d’entretenim­ent i d’informació.

DILLUNS

Marcel·lí Virgili

Torna la mòmia –diu l’anunci del Versió RAC1 per al retorn d’un dels personatge­s més estimats de la ràdio catalana: el senyor Marcel·lí, la companyia ideal d’en Toni Clapés des de fa 20 anys. El seu alter ego –Jaume Nolla– torna a la ràdio després d’un temps de baixa. Quan va a la reunió del Versió RAC1, en Jaume ha de passar per la redacció d’informatiu­s i d’El Món

a RAC1. La gent comença a aplaudir i a victorejar la seva tornada a la feina. Quan s’obre la porta de la sala de reunions s’uneixen a l’ovació els seus col·legues del programa. Demana que la gent deixi d’aplaudir, però passa just el contrari, els aplaudimen­ts són encara més forts. Em trobo després amb en Clapés: Com està en Marcel·lí? I la resposta és la desitjada: “Amb moltes ganes de tornar a la ràdio”. El trobàvem tant a faltar!

DIMARTS

Jordi Prat i Coll

Em recomanen per terra, mar i aire anar a veure Els jocs

florals de Canprosa, de Santiago Rusiñol, al TNC. Ens visiten les actrius Rosa Boladeras i Anna Moliner i el director, Jordi Prat i Coll. És una gamberrada de tres hores que asseguren que passa volant, un musical crític amb la catalanor des de l’admiració i el respecte. Quan acaba la conversa es troben pels passadisso­s de RAC1 amb Òscar Andreu i Natza Farré de La Competènci­a. Òscar Andreu i Jordi Prat van anar a la mateixa classe de petits i parlen dels companys i, allò típic, de si fa temps que no els veus i on estan ubicats. La Natza conversa amb Moliner i Boladeras, una Boladeras que comenta que ben aviat es dedicarà a la política, alternant amb el teatre. No dona més pistes. Esperarem.

DIMECRES

Álvaro Soler

A El Món a RAC1 hem vist créixer Álvaro Soler, un dels cantants amb més hits dels últims anys a nivell mundial. A YouTube La cintura, Sofia i El mismo sol porten més de 550 milions de visualitza­cions. A l’Álvaro el coneixem des que, al costat dels seus germans i dos amics de Sant Cugat, van formar el grup Urban Lights. Després ha repetit sistemàtic­ament les visites al programa i, fins i tot, va cantar en directe a Berlín quan vam emetre un especial dedicat a la final de la Champions que el Barça va guanyar el 2015 a la Juventus. Avui ha tornat per presentar el seu nou disc. Porta una bossa de mà enorme. Amb la productora Montse Girona ens preguntem què deu portar en aquesta bossa si no té previst anar-se’n de viatge. Resposta: un dron. Per fer vídeos o fotos per a les seves xarxes socials.

DIJOUS

Jaume Serra

Poc abans de les cinc de la tarda he rebut una trucada: “A les cinc posa la Ser”. Sé que avui es reuneix el jurat dels premis Ondas. No hi dono importànci­a fins que sento la veu del secretari del jurat i director de SER Catalunya, Jaume Serra. Comença a lluir-se. No s’encalla malgrat la dificultat dels noms impossible­s de les ràdios alemanya i turca premiades. De cop, cita els Ondas de ràdio i rebo, en estat de xoc, el de millor presentado­r. Per ser conseqüent, hauria de deixar la resta de text en blanc perquè és tal com em vaig quedar. Però és necessari donar gràcies al jurat, a l’equip del programa, a la meva ràdio, al meu grup, als oients i al jurat aquest guardó. La ràdio com a exemple necessari de companyia, de familiarit­at en l’idioma que sigui, al lloc que sigui. Visca la ràdio!

DIVENDRES

Els Pets

M’ho temia i ho han deixat anar al programa: Els Pets han decidit no cantar a la pròxima gira el Bon dia, cançó icònica del seu històric repertori. Avui Lluís Gavaldà i Joan Reig (amb 20 quilos menys de dieta ben feta) presenten Som, el seu nou disc. Sóc devot d’aquesta banda, m’entrego a la seva música i considero que el disc és una meravella. Quan els qüestiono com evitaran que la gent no els demani el Bon dia a la gira confessen que no han trobat encara la resposta. “Potser l’haurien de cantar ells”, “potser quan comenci la gira ja ho sabran tots els fans”. Els demano a en Lluís i en Joan que, sisplau, no treguin de la llista de cançons dels concerts Blue tack. M’asseguren que no. Avui, per cert, no ha vingut Falin Cáceres. Vaig tenir l’honor d’entrevista­r-lo una vegada, tot i que odia els micròfons.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain