La Vanguardia (Català)

“Tenim prou equip”

Valverde i Piqué admeten que la baixa de l’argentí arriba en una setmana crucial

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

Notarem la baixa d’en Leo, però ara prefereixo quedar-me amb la idea que hem recuperat el liderat”

Les claus del partit? Si ells no estan desencerta­ts i nosaltres encertadís­sims és molt difícil puntuar aquí”

Hem d’analitzar bé la dinàmica de joc en què hem entrat: sovint ens fan gols amb massa facilitat”

Messi és sempre, jugui o no jugui, protagonis­ta. I més quan juga i s’ha de retirar lesionat. Gerard Piqué va ser un dels primers blaugrana a comentar l’accidentat partit d’ahir i va ser taxatiu sobre els pròxims i importants reptes que ha d’afrontar el Barça: “Tenim prou equip”. L’absència de l’argentí es nota, va afegir, “perquè és el millor del món”, però “no hauria d’afectar-nos anímicamen­t”. El que sí que els afecta és la relativa facilitat amb què l’equip rep gols: “Cal analitzar bé aquesta dinàmica, però és evident que hem de guanyar en solidesa defensiva: sovint ens fan gols amb facilitat”.

L’entrenador blaugrana, Ernesto Valverde, va admetre poc després que notaran la baixa, el trobaran a faltar, però que volen fer-ho guanyant”. Va insistir en la mateixa idea de Piqué i va recalcar: “Tenim prou recursos”. És un jugador fonamental: “Ens prepararem, però, per afrontar els reptes”. El tècnic es va congratula­r de la victòria: “Comencem bé una ronda de partits molt importants. Luis Suárez –va dir– ha fet una feina increïble; com sempre, és un maldecap constant per als rivals i sempre hi és quan fa falta”. La seva alegria estava tenyida, tot i això, per la preocupaci­ó per Messi: “La seva baixa ens descentra i ens desajusta, esclar, però ara prefereixo quedar-me amb el fet que hem recuperat el liderat i afrontem els pròxims partits contra l’Inter i el Reial Madrid amb ànims”.

Pablo Machín, l’entrenador del Sevilla, se’n va anar content del Camp Nou i va lamentar que els seus no haguessin jugat tot el temps com ho van fer a la segona part. “Les claus del partit? Si ells no estan desencerta­ts i nosaltres encertadís­sims és molt difícil puntuar aquí”. “Els primers minuts no vam entrar bé –va dir l’entrenador sevillista–, però a la segona part vam maquillar el marcador, que no reflecteix tot el que ha passat sobre el terreny de joc. Hem fet moltes ocasions i sense cap mena de dubte Ter Stegen ha marcat les diferèncie­s”.

Franco Vázquez i Carriço van coincidir que no es van donar mai per vençuts. En això pensen com el mateix Valverde, que va reconèixer: “Ens van collar fins i tot amb el 3-0”. Però si bé l’entrenador blaugrana creu que van tenir ocasions “per fer algun gol més”, tots dos jugadors sevilliste­s van posar el focus en la rapidesa amb què van rebre el primer gol, que diuen que els va agafar a contrapeu. “No hem començat el partit com hauríem volgut”, va precisar Daniel Carriço. “El gol matiner ens va obligar a buscar la porteria rival, ells van aprofitar les contres i ens van tornar a fer gols en moments clau. Quina llàstima que els nostres gols no arribessin abans!”.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Dembélé, que va ser xiulat, disputa una pilota amb el defensa sevillista Sergi Gómez
CÉSAR RANGEL Dembélé, que va ser xiulat, disputa una pilota amb el defensa sevillista Sergi Gómez

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain