La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les pistes de Valverde

“Si m’embarco en una aventura, ha de ser difícil”, assenyala

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Ernesto Valverde no va poder reprimir l’emoció i se li van escapar algunes llàgrimes. Estava posant fi a la seva segona etapa a l’Athletic, a quatre temporades molt felices en què ell i la seva família s’han sentit molt a gust, a casa seva. Tenia presa la seva decisió des de feia molt de temps però no és de pedra i durant aquests mesos l’han assaltat els dubtes. El president del club, Josu Urrutia, que va comparèixe­r al seu costat a la sala de premsa de San Mamés, ha intentat fins a l’últim moment convèncer-lo que es quedés. Sense èxit. Valverde va mantenir el protocol. Si durant aquests mesos de rumors no ha deixat anar cap pista sobre si la seva següent destinació serà el Barça, tal com sembla, ahir només va donar alguna pista. Això sí, abans va dir que encara no té res signat.

“No he parlat amb ningú ni tinc un compromís amb cap equip, encara que el meu agent sí que ha rebut l’interès d’alguns clubs. Altres anys ja he rebut l’interès d’equips importants. Començaré a pensar en el meu futur així que surti per aquesta porta. Si m’embarco en alguna aventura ha de ser una mica difícil perquè les fàcils no m’han sortit bé”, va assenyalar l’entrenador. Si alguna cosa té la banqueta del Barça en qualsevol circumstàn­cia, però especialme­nt ara, és que no es tracta d’un repte fàcil. Valverde no va descartar res, ni tan sols agafar-se un any sabàtic. “Puc fer el que vulgui, oi?”, va assenyalar amb un punt d’ironia.

Preguntat directamen­t sobre si li agradaria firmar pel Barcelona (s’estudia un contracte de dues temporades més una d’opcional) Valverde va contestar: “No tinc per costum parlar d’equips en particular, així que no et puc confirmar res”. El Barça té previst anunciar el nom del successor de Luis Enrique dilluns vinent.

Valverde va ser molt més explícit quan li van demanar que es mullés sobre el resultat de la final de Copa de dissabte. “A casa meva em mataran, però vull que guanyi el Barça la final. No, no tinc el cor dividit”, va afirmar Valverde, que va començar a jugar de manera profession­al a l’Alabès, entre altres raons perquè la seva família es va traslladar d’Extremadur­a a Vitòria. Però pesa més el fet que si el Barcelona conquereix el trofeu, el setè classifica­t a la Lliga, l’Athletic, disputarà l’Europa League. “Seria una cosa molt important per a mi i per als que fins ara han estat els meus futboliste­s”, va argumentar Ernesto. A les tres temporades anteriors ha classifica­t l’equip biscaí en competicio­ns europees, amb la qual cosa si el Barcelona els fa el favor s’acomiadari­a de San Mamés amb un meritori ple.

Valverde ha aguantat bé la pressió aquests mesos, almenys de forma externa. Fins i tot, segons va revelar ahir l’entrenador, l’alcalde de Bilbao, Juan María Aburto, li va demanar fa uns dies que no deixés la Catedral. “Quant dura la teva legislatur­a? Quatre anys? Doncs el mateix passa amb mi”, va explicar el tècnic que li va dir al batlle. “Cinc temporades ja eren moltes si hagués continuat i ningú no acostuma a estar tant de temps en un club”, va dir justifican­t-se. El president Urrutia el va voler homenatjar amb les seves paraules. “El comportame­nt d’Ernesto ha estat exemplar. No es relaxa mai i sempre busca la millora dels seus jugadors”. És una bona carta de presentaci­ó.

 ?? ANDER GILLENEA / AFP ?? Ernesto Valverde es va acomiadar ahir de l’Athletic des de la sala de premsa de San Mamés
ANDER GILLENEA / AFP Ernesto Valverde es va acomiadar ahir de l’Athletic des de la sala de premsa de San Mamés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain