La Vanguardia (Català-1ª edició)

Agustí Argelich

- FEDE CEDÓ

DIRECTOR DEL FESTIVAL FILMETS

La 44a edició del Filmets de Badalona que està a punt de celebrar-se presentarà 210 curtmetrat­ges a competició i fomentarà un clúster de negoci amb productore­s italianes per impulsar coproducci­ons amb profession­als espanyols.

La 44a edició del festival Filmets de Badalona, que tindrà lloc del 19 al 28 d’octubre, presentarà 210 curtmetrat­ges en competició, en 24 sessions internacio­nals. Aquest any el certamen tindrà un marcat accent italià en què destacarà la participac­ió de l’actor Ninetto Davoli, un dels fetitxes de Pier Paolo Pasolini a qui s’atorgarà el premi de la Venus d’Honor.

Obrirà el festival The silent child, el guanyador de l’Oscar al millor curt de ficció del 2018, i la clausura correspond­rà al film nord-americà The lunch ladies, que aniran a Badalona amb els equips artístics de les seves pel·lícules. La gala final se celebrarà el dia 27 al teatre Zorrilla, amb la projecció del curt guanyador del Fimets Badalona Film Festival 2018.

Itàlia serà el país convidat d’aquesta edició, de què es distingeix el curt Pinocchio elettronic­o, un espectacle contempora­ni que sorgeix de la pel·lícula muda del 1911 amb l’acompanyam­ent de música electrònic­a. L’organitzac­ió incorpora a la competició Focus Itàlia un gran repertori de creativita­t italiana.

La pròxima edició, a part de consolidar el Filmets com un referent internacio­nal per l’emissió de films que venen de triomfar als grans festivals internacio­nals com Canes o Venècia, també deixa lloc al negoci. Tal com ahir va detallar Josep Viñeta, conseller delegat de Badalona Comunicaci­ó, “fomentem l’espai de trobada entre profession­als”. En aquest aspecte, cal assenyalar la participac­ió de set productore­s italianes, emparades per l’Institut Italià de Cultura, que arriben a Badalona com a clúster de negoci, amb deu milions d’euros dels fons europeus Feder, per impulsar coproducci­ons amb profession­als espanyols.

Agustí Argelich, director del festival, va destacar els cinc finalistes dels Oscars que es presentara­n aquest any al Filmets, a què també se sumaran pel·lícules i cares conegudes de la pantalla petita com Francesc Orella, el televisiu Merlí, que debatrà amb estudiants de cinema, o Assumpta Serna, per presentar el seu curt On no pots arribar. Fora de competició, més de 5.000 escolars de Badalona i molts usuaris de les bibliotequ­es públiques visionaran pel·lícules amb què coneixeran el món dels curtmetrat­ges.

La 44a edició convida set productore­s italianes que volen invertir deu milions de fons europeus

 ??  ??
 ?? TIZIANA FABI / AFP / GETTY IMAGES ?? Ninetto Davoli serà al Filmets 2018
TIZIANA FABI / AFP / GETTY IMAGES Ninetto Davoli serà al Filmets 2018

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain