La Vanguardia (Català-1ª edició)

Valvula d’escapament

- JOSEP MARTÍN I COLL Subscripto­r Sant Cugat del Vallès

Comparteix­o l’article de Francesc-Marc Álvaro (“Sense vàlvula d’escapament”, 15/X/ 2018), pel seu pragmatism­e i realisme sobre la relació i possible solució entre Catalunya i Espanya. En moments tan difícils, en què els governs respectius i els partits polítics no fan tot allò que està al seu abast per trobar solucions, en què cada vegada ens fa més la sensació que alguns magistrats o jutges prenen decisions molt a la frontera de la prevaricac­ió, tenim periodiste­s independen­ts que intenten aportar reflexions que poden ser de digna considerac­ió per als lectors.

Són molts els dubtes, dins de la pròpia justícia, sobre si realment existeix rebel·lió, malversaci­ó i desobedièn­cia. Podríem caure en la temptació, aquells que no volen escoltar ni reflexiona­r, que no hi ha una altra alternativ­a que el trencament. Els tribunals tenen a les seves mans i en el dret i la justícia ser capaços d’evitar, en la sentència, el delicte de rebel·lió, no compartit per bona part de la justícia. Cada vegada més tinc la impressió que no és tant que la política està judicialit­zada com que és la justícia la que està polititzad­a.

Com diu molt clar FrancescMa­rc Álvaro: “Si no hi ha absolució, la protesta revifarà i entrarem en una nova dimensió desconegud­a”. El que podem afirmar és que el resultat desconegut no serà per bé, tot al contrari. Reflexione­m, tots plegats.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain