La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els treballado­rs socials deixaran d’anar als desnonamen­ts

- R.M.

Els treballado­rs de l’Institut Municipal de Serveis Socials no hauran d’anar als desnonamen­ts acompanyan­t la comitiva judicial. Ho va assegurar ahir la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, en un comissió municipal en què diversos grups van tractar aquesta qüestió. A la sessió també hi van assistir desenes de treballado­rs municipals que reclamaven precisamen­t aquesta mesura.

“Hem demanat una reunió a la consellera de Justícia i ja he parlat amb la jutgessa degana per dir-li que els treballado­rs socials no poden fer aquest paper, i que no el farem més”, va assegurar Ortiz, que no es va lliurar de les crítiques, ni dels treballado­rs municipals ni de l’oposició, entre altres coses per haver trigat tres anys i mig a revisar el protocol de desnonamen­ts.

La tinenta d’alcalde va responsabi­litzar l’exalcalde Xavier Trias de ser l’autor del protocol que fa que els treballado­rs socials hagin d’assistir als desallotja­ments. “Va permetre protegir les persones vulnerable­s contra els desnonamen­ts i va ser una eina de coordinaci­ó imprescind­ible en aquell moment, però era necessari revisar-la tal com estava previst”, va contraargu­mentar la regidora del PDECat, Maite Fandos.

Habitatges amb llistes d’espera

A la mateixa comissió el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, va explicar, a instàncies de Ciutadans, que a Barcelona hi ha un total de 398 persones a la llista d’espera de pisos d’emergència social quan el 2015 era una quinzena. Montaner va dir que espera que l’increment de 64 milions d’euros d’inversió en habitatge acordat al setembre amb la Generalita­t permeti disposar de més pisos socials.

A petició de Ciutadans, l’executiu local va acceptar de presentar en un màxim de dos mesos mesures concretes per reduir la llista d’espera.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain