La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Brasil guanya al 93 amb gol de Miranda

Sense Messi a l’Argentina, Neymar, que va patir una cacera, va ser el més destacable

- CARLOS NOVO Madrid

El clàssic de les Amèriques, el número 104 que disputen entre si aquestes dues seleccions, va ser molt desdibuixa­t. Quan semblava destinat a l’empat, el Brasil es va imposar gràcies a un gol al minut 93 en un córner picat per Neymar que va rematar Miranda. El Brasil va posar més qualitat davant una Argentina que, sense Messi, és força menys. El partit va ser molt travat, tàctic i amb moltes interrupci­ons. Les oportunita­ts van escassejar i les poques coses bones que va oferir el joc es van veure per part de Neymar, que va ser qui més ho va intentar malgrat patir entrades molt dures al llarg de tot el matx.

Coutinho i Arthur van ser titulars. El primer amb prou feines va influir ni va tenir pes en el partit, molt per sota de les seves actuacions al Mundial. Arthur va manar al centre del camp, ben escortat per Casemiro, en la seva línia habitual de sobrietat. L’afany del Brasil va ser posar pilotes a Neymar en una banda perquè el davanter del PSG es jugués l’un contra un. Durant els primers vint minuts va patir tres entrades molt lletges, les dues primeres per part de Paredes.

Les dues úniques ocasions de la primera meitat van arribar amb un minut de diferència. Miranda va caçar una pilota a l’àrea al minut 28 i, amb Romero batut, Otamendi va salvar sota pals. Instants després un bon xut de Dybala va comprometr­e Alisson en un llançament de falta que va sortir fregant el pal. La segona part va començar sense canvis, i el joc va continuar amb el seu ritme tediós. Al cap d’un quart d’hora van arribar els primers canvis: Danilo es va retirar lesionat i va entrar Fabinho, mentre que Lautaro Martínez va reemplaçar Dybala, també molt per sota del seu nivell. Amb el jugador de l’Inter, l’Argentina va semblar fer un pas endavant i va començar a acostar-se als voltants de l’àrea de la Canarinha. L’efecte d’aquest ressorgime­nt argentí va ser un partit una mica més viu. El Brasil va trobar més espais per muntar la contra.

En la segona cavalcada de Neymar, el brasiler es va endur una entrada tremenda per part de Saravia, l’únic jugador de l’albicelest­e que juga a la lliga argentina. Neymar es va cargolar de dolor durant diversos minuts. La falta va acabar amb una centrada del mateix Neymar i una gran volea d’Arthur, un xut fort però molt centrat, cosa que va permetre a Romero rebutjar de punys.

L’últim quart va arribar el carrusel de canvis, que va tornar a rebaixar el ritme del xoc. L’Argentina va entendre que un empat en les circumstàn­cies actuals no era gens menyspreab­le, i es va dedicar més a nedar i guardar la roba que a intentar aventures ofensives. Va ser un error, ja que al minut 93 Neymar, malgrat estar cansat i estomacat, va botar molt bé un córner que Miranda, l’excentral de l’Atlètic, va rematar de cap a la xarxa. Romero no va sortir bé. No hi va haver temps per a més i el Brasil va celebrar la victòria.

Arthur, titular, va dur el timó al centre del camp brasiler, però el partit va ser avorrit

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain