La Vanguardia (Català-1ª edició)

Impuls a la selecció

La Federació anuncia la tornada del combinat català

- BARCELONA Redacció

El nou president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, va reconèixer ahir, en el marc de la Gala de les Estrelles del futbol català, que un dels primers objectius del seu mandat serà fixar la tornada de la selecció catalana. L’equip que entrena Gerard López, present també a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm –on es va celebrar la gala–, va disputar el seu últim partit el 28 de desembre del 2016 contra Tunísia a Girona (els locals van perdre als penals), i ara la intenció és buscar un adversari de nivell i concretar un partit en dates FIFA, una possibilit­at factible com va demostrar la selecció d’Euskadi la setmana passada quan es va enfrontar amb Veneçuela a Vitòria. Al desig de Soteras s’hi va afegir Andreu Subies, expresiden­t de la catalana durant set anys, que quan va pujar a l’escenari per recollir el premi especial del jurat va dir: “Estic segur que passaran coses. No hi ha cap problema perquè aquest partit es jugui”. Cal subratllar que ara Subies és vicepresid­ent de la Federació Espanyola de Futbol a les ordres de Luis Rubiales, el plàcet del qual per celebrar el partit és fonamental.

La festa del futbol català també va servir per preguntar a Josep Maria Bartomeu, present per lliurar el premi al jugador amb més projecció, Carles Aleñá, sobre la possibilit­at del FC Barcelona d’acudir al mercat d’hivern per fitxar un central, ara que Umtiti i Vermaelen estan lesionats. El president blaugrana no ho va descartar: “Aquesta situació pot ser una oportunita­t perquè els jugadors del Barça B tinguin la seva oportunita­t de pujar al primer equip a entrenar i, qui sap, si per debutar. El cas és que encara no hem decidit res respecte al mercat d’hivern, però tenim l’obligació d’estar atents”. Aleñá, jugador del primer equip que disputa partits amb el filial per tornar a agafar el ritme després d’una llarga lesió, va assegurar que no ha pactat la seva tornada a l’equip de Valverde, però que la seva intenció no ha variat: “No m’imagino fora del Barça. Soc aquí des dels set anys i continuo somiant”.

Els grans triomfador­s de la nit van ser Àlex Granell, del Girona, i Marta Corredera, ara al Llevant, escollits millor jugador i millor jugadora pel seu gran rendiment la temporada passada. “Recordo especialme­nt la victòria contra el Madrid a Montilivi. Va ser una remuntada, va coincidir amb les festes de la ciutat i a més el moment polític era delicat. Tot plegat va fer aquell triomf molt èpic”, va recordar Granell.

La resta de guardonats van ser Sergio González i Rubi com a millors entrenador­s pels seus ascensos amb el Valladolid i l’Osca, com també Jonathan Soriano i Mariano (màxims golejadors), Alèxia Putellas (màxima realitzado­ra), Maria Llompart (jugadora amb més projecció), Xavier Estrada (àrbitre), Marc Tolrà i Berta Velasco (futbol sala) i Javi Rodríguez (entrenador de futbol sala). El millor gol va ser el de Cristina Baudet per votació popular.

Àlex Granell (Girona) i Marta Corredera (Llevant) es van emportar els màxims guardons de la nit

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Els tècnics Rubi i Sergio González al costat d’altres premiats, com Marta Corredera o Àlex Granell
ANA JIMÉNEZ Els tècnics Rubi i Sergio González al costat d’altres premiats, com Marta Corredera o Àlex Granell

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain