La Vanguardia (Català-1ª edició)

Todó matisa que no va participar en el consell que li va apujar el sou a CX

- Agències

Adolf Todó, exdirector general de Catalunya Caixa (CX), va assegurar ahir que no va participar en la votació del consell d’administra­ció del 19 de gener del 2010 en la qual es va aprovar un dels dos augments de sou pels quals el jutja l’Audiència de Barcelona. En la seva declaració davant el tribunal, Todó va matisar així el testimoni que va deixar en la fase d’instrucció i va explicar que, després d’haver repassat el succeït amb l’expresiden­t de l’entitat Narcís Serra i l’exdirectiu Jaume Massana, tots dos li “van fer recordar” que quan van començar a parlar del seu augment de sou, el mateix Serra li va demanar que abandonés la sala, i que quan li van dir que hi tornés l’augment salarial ja s’havia “aprovat”.

En aquella reunió es va acordar augmentar el sou fix d’Adolf Todó en 100.000 euros –de 700.000 a 800.000 euros– i la seva variable del 35 al 50%. En canvi, Todó, que va fitxar com a director general de l’entitat el 2008 procedent de Caixa Manresa, sí que va admetre al fiscal haver participat en la votació en la qual es va acordar la segona pujada salarial per la qual se’l jutja, l’aprovada en la reunió del consell d’administra­ció del 13 d’octubre, mesos després que el FROB injectés 1.250 milions d’euros en l’entitat.

En aquella convocatòr­ia es va acordar un increment salarial d’uns 12.000 euros en el seu salari fix, fins a fixar-lo en els 812.501 euros, un increment de l’1,5% justificat per l’augment de l’IPC i aplicat a tot el personal de l’entitat. Todó va dir estar “perplex” perquè se li demani presó per l’augment retributiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain