La Vanguardia (Català) - Diners

Inversió flexible

-

dramàtica. Els fons més defensius presenten el pitjor balanç en molts anys, amb taxes de rendiment negatives en un ampli ventall de productes, sobretot els fons de tipus monetari i de renda fixa a curt termini.

La fórmula per obtenir bons resultats, o una d’elles, és la diversific­ació de les inversions. “Un dels aspectes que aconsellem als nostres clients és la diversific­ació, perquè és l’únic element que evitarà que els inversors tinguin una sorpresa no desitjada”, assenyala Gracia Campos, responsabl­e de fons del Centre d’Inversions de Deutsche Bank. La recerca dels fons d’inversió més adequats a cada perfil inversor ha necessitat una àmplia selecció entre els milers de fons que hi ha disponible­s al mercat.

L’entitat ha desenvolup­at en els últims mesos una fórmula consistent a oferir no només els seus propis productes sinó els d’algunes gestores associades de renom i àmbit internacio­nal que en alguns casos han promogut fons destinats a lamateixa clientela de Deutsche, fons a lamesura. D’aquesta manera, Deutsche ha creat una espècie de catàleg d’uns 600 fons d’inversió d’unes 40 gestores internacio­nals.

Aquest tipus d’acords s’ha dut a terme amb gestores com Nordea o amb el llançament al maig passat del fons Flossbach von Storch Defensive o el fonsmultia­ctius M&G Multi Asset 2023 Fund.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain