La Vanguardia (Català) - Diners

Formació i R+D+I en perruqueri­a canina

-

Artero inverteix 250.000 euros en un centre d’alt rendiment en què vol testar els productes i impartir cursos per a professors Quan l’any 1909 va muntar el seu petit negoci de venda d’eines per esquilar ovelles i cavalls, el besavi de la direcció actual d’Artero difícilmen­t podia imaginar-se que, més de cent anys després, el seu establimen­t acabaria convertit en una empresa de perruqueri­a els principals clients de la qual són gossos. Aquesta firma familiar de Vilassar de Dalt es dedica actualment a la venda de productes de perruqueri­a canina, tot i que també disposa d’una línia de perruqueri­a humana que representa un 30% del negoci.

“En perruqueri­a canina som una de les firmes líders del mercat. Dissenyem i fabriquem nosaltres mateixos la major part dels productes i els exportem a 50 països”, explica Àlex Artero, director general i membre de la quarta generació. L’empresa també ofereix formació a través de les Artero Internatio­nal Academies. Amb l’objectiu de millorar el disseny de nous productes i de tenir un espai per formar els professors de les seves acadèmies, Artero ha creat un centre d’alt rendiment per a perruqueri­a canina.

Ubicat al TecnoCampu­s de Mataró i amb 300 metres quadrats de superfície, el nou centre ha suposat una inversió de 250.000 euros. Acollirà uns 1.500 alumnes a l’any, un 35% dels quals seran internacio­nals. Pel que fa als professors, la meitat procediran dels Estats Units i Àsia, mercats que marquen tendència en perruqueri­a i moda canina. “Reunir en un mateix espai els profession­als més influents del món ens ajudarà a detectar noves tendències i a desenvolup­ar nous productes”, assenyala Àlex Artero. Al centre també es provaran les noves eines i productes de cosmètica de la firma. La inauguraci­ó del centre està prevista per al 15 de novembre, dos dies abans de la celebració a Barcelona del Campionat Artero de Perruqueri­a Canina 2018.

Amb 60 treballado­rs en plantilla, l’any passat Artero va facturar 10 milions d’euros.

 ??  ??
 ??  ?? Fundada el 1909, Artero la dirigeix actualment Àlex Artero, membre de la quarta generació
Fundada el 1909, Artero la dirigeix actualment Àlex Artero, membre de la quarta generació

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain