La Vanguardia (Català) - Diners

COL·LECCIÓ NOMÉS PER ALS ULLS

Aston Martin DB5 ‘Goldfinger’ Aston Martin Works | Model DB5 | Gran Bretanya| Motor: 6 cil. línia 3.995 cm3. Potència: 282 CV | 25 unitats | 3,75 milions d’euros

- Daniel Balcells

Potser és el cotxe de cinema mésicònic i reconeixib­le de tots els temps. El mític Aston MartinDB5d­el 1964 que va debutar a la gran pantalla enla tercera pel·lícula dela sèrie 007, batejada aEspanyaco­ma James Bond contra Goldfinger,

ha tornat. No serà, enaquest cas, en una aparició més després d eles sis registrade­s des de llavors: Thunderbal­l (1965), altre copambSean Connery; Golden eye (1995) i Eldemàno mormai (1997) ambPierce Brosnan, i tresambDan­iel Craig, a Casino Royale (2006), Skyfall (2012) i Spectre (2015). Aquesta vegada arriba per complir la fantasia d’unspocs col·leccionist­es de la marca britànica amantsde la llegendàri­a franquícia cinematogr­àfica.

Aston Martin iEONProduc­tions, la companyia queproduei­x les pel·lícules de l’agent secretam b llicència per matar, crearan una edició limitada de 25 unitats de continuaci­ó del llegendari D B 5 Gol d fin ger. Els vehicles seran construïts pels experts artesans d’AstonMarti­n W or k sales instal·lacions de NewportPag­nell, la llar originalde­l DB5. Seran reproducci­ons exactes a launitat vista al cinema però ambalgunes modificaci­ons i concession­s per complir elsmés alts nivells de qualitat i fidelitat en la construcci­ó. Els 25 automòbils –o mésexactam­ent 28 (se’n fabricaran tres més; unper aEON, unaltreper aAston Martin iun tercer per subhastara­mbfins benèfics)– es produirana­mb una única especifica­ció i ambla pintura Silver Birch igual que l’originalde 1964.

Amés, els vehicles inclouran alguns dels famosos gadgets de treball enginyatsp­er Q, comles plaques de matrícula giratòries i altres subtileses. Aquests dispositiu­s es desenvolup­aran conjuntame­nt ambel guanyador d’unOscarChr­is Corbould, supervisor d’efectes especials en 8 pel·lícules de 007 i que ha treballat ambel departamen­t d’SFX en untotal de 14 aventures de la sèrie.

Gràcies a aquesta extraordin­ària col·laboració ,25 afortunats podran posseir en les seves col·leccions la recreació més fideli autèntica d’ una d eles icones més grans de la cultura populardel segle passat. Això sí, perpetuara­n l’exitosa iduradora associació entre Aston Martin i JamesBondn­omés en exhibicion­s, museuso garatges particular­s, ja que en principino estaran homologats per circular. I noseran barats... Cada automòbil DB5Goldfin­ger Continuati­on tindràunpr­eu de 2,75milions de lliures (3,3ambimpost­os), és adir, uns 3,75 milions d’ euros. Els primers lliurament­s a clients començaran el 2020.

Artesania pura Els automòbils es construira­n a Aston Martin Works (Newport Pagnell), llar del DB5

 ??  ?? Per presumir Els compradors rics d’aquest automòbil no el podran fer circular
Per presumir Els compradors rics d’aquest automòbil no el podran fer circular
 ??  ??
 ??  ?? Icona del segle XX A les 1.600 unitats fetes (1963-1965) s’hi afegiran aquestes noves 25
Icona del segle XX A les 1.600 unitats fetes (1963-1965) s’hi afegiran aquestes noves 25

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain