La Vanguardia (Català)

Nicolás Almagro

Després de retirar-se en primera ronda, Nicolás Almagro trepitja el cronista que va qüestionar la seva presència a Melbourne

- SERGIO HEREDIA

TENNISTA Nicolás Almagro (31) es va ficar en un embolic. Després d’haver-se retirat en la primera ronda de l’Open d’Austràlia, víctima d’una lesió, va dir a un periodista que ell ja no juga per diners: “Tinc deu milions de dòlars de patrimoni”.

Nicolás Almagro (31) es va ficar ahir en un embolic.

Ho va fer quan es va retirar després del quart joc del seu xoc davant Jérémy Chardy. Estava en blanc: perdia 4-0. Feia 23 minuts que era a la pista 12 del Melbourne Park.

Hi havia arribat amb cotó fluix. S’havia fet mal feia quinze dies, a Doha. Després de caure eliminat als quarts de final contra Andy Murray, Almagro havia notat molèsties. Un triple trencament. Al soli esquerre. I també al bessó i a la inserció al genoll.

Havia arribat a Melbourne just de temps. Al límit. Havia començat malament davant Chardy. Ja no va aixecar el cap. Al cap de 23 minuts havia sentit molèsties a la mateixa zona. Va marxar de la pista.

–Ho notava –va dir ahir–, però em veia capacitat per poder-ho afrontar. Tot i això, un mal moviment em va tornar a fer mal. Me’n vaig ressentir, i vaig decidir parar.

El problema va venir després. De tot això s’ha escrit: s’estan pagant premis rècord en aquest primer Grand Slam de l’any. Només per accedir a la primera ronda qualsevol tennista cobra 50.000 dòlars australian­s. Al voltant de 35.000 euros. A la roda de premsa posterior, un cronista li va llançar la pregunta: Per què havia jugat Almagro? Només per cobrar els 50.000 dòlars?

Almagro no és Kyrgios. No arriba als nivells d’irreverènc­ia de l’australià.

Però es revolta si se sent acorralat: al llarg de la seva carrera ha trencat unes quantes raquetes.

–Tinc més de deu milions de dòlars (uns set milions d’euros). No jugaré per 50.000. Això va respondre. S’havia deixat portar. Després es va haver de disculpar. Ho va fer a les xarxes socials. Té 144.000 seguidors a Twitter:

–A qui pugui interessar, amb referència a la meva retirada a l’Open d’Austràlia, vull dir que se’m va preguntar a la roda de premsa si havia jugat pels diners. I em va semblar tremendame­nt ofensiu. I després va afegir: –En els meus quinze anys de carrera, i ara, he jugat per pura ambició de guanyar. A més a més, i ja que estic esperant que neixi el meu primer fill, al febrer, a la següent gira faltaré en uns quants tornejos. O sigui que per a mi era molt important provar de guanyar algun punt. I per això vaig jugar com he jugat moltes vegades en la meva carrera. Amb dolor.

El tema va copar l’interès de l’expedició dels espanyols a Melbourne. En espera de Nadal, que avui debuta contra Florian Mayer (49 del món), ahir van perdre Guillermo García-López, Marcel Granollers i Albert Ramos. Garbiñe Muguruza i Carla Suárez sí que van tirar endavant.

A grans trets, no hi va haver sorpreses. Van guanyar Murray, Wawrinka, Nishikori, Cilic, Tsonga i la gran esperança del tennis australià, Nick Kyrgios.

També va guanyar Roger Federer, que feia sis mesos que no saltava a la pista. Va tenir dubtes en la seva segona mànega, davant Melzer, però va posar la directa en els últims sets, despatxats amb un doble 6-2.

 ??  ??
 ?? MARK R. CRISTINO / EFE ?? Almagro, després de retirar-se contra Jérémy Chardy
MARK R. CRISTINO / EFE Almagro, després de retirar-se contra Jérémy Chardy

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain