La Vanguardia (Català)

Schibsted compra el portal immobiliar­i Habitaclia

El grup noruec accelera la consolidac­ió del sector

- ROSA SALVADOR

Schibsted Spain, grup noruec propietari del portal immobiliar­i Fotocasa, ha adquirit el seu competidor català, el portal immobiliar­i Habitaclia. El portal, amb seu a Mataró, és líder a Catalunya i Andorra, i va iniciar fa dos anys la seva expansió a València i les Balears. Frode Nordseth, conseller delegat de Schibsted Spain, va explicar que Habitaclia funcionarà com a marca independen­t dins del grup, que reforçarà així el seu pes al sector dels anuncis classifica­ts immobiliar­is: la seva oferta mensual superarà els 1,5 milions d’immobles de compra i lloguer, de més de 15.000 anunciants, tant agències immobiliàr­ies com particular­s.

Habitaclia va néixer el 2001 de la mà de Jordi Peña Sastre, un enginyer informàtic de La Salle, que ara era el seu accionista únic. El grup va aconseguir sobreviure a la punxada de la bombolla de les puntcom, i després la de la bombolla immobiliàr­ia el 2008, i va fer un salt endavant el 2010 amb la incorporac­ió de quadres directius i d’un director general, Javier Llena, que continuarà com a responsabl­e de la firma. Llena va explicar que Fotocasa i Habitaclia establiran processos conjunts perquè cada marca pugui incorporar les fortaleses de l’altra. Així, va recordar, Habitaclia té una gran xarxa comercial, però podrà beneficiar-se de la potència tecnològic­a de Schibsted.

Habitaclia, amb una plantilla de 85 persones, va facturar 6,8 milions d’euros en els tres primers trimestres del 2016, amb un creixement interanual del 36%, i un marge ebitda als seus mercats tradiciona­ls (Catalunya, Balears i Andorra) per sobre del 30%. La firma centra la seva fortalesa en la seva gran capil·laritat, amb contractes amb petites immobiliàr­ies locals, de manera que cobreix el 75% de les immobiliàr­ies de Catalunya. Les dues firmes van declinar explicar el preu, però fonts financeres van estimar que el valor de mercat d’Habitaclia supera àmpliament els 20 milions d’euros.

Schibsted Spain aglutina portals com InfoJobs, Coches.net, Vibbo, Milanuncio­s, i ara Habitaclia, amb la qual situa la seva facturació en 88 milions en els 3 primers trimestres del 2016, un 8% superior a la d’un any abans, i amb 180 milions de visites mensuals. Nordseth va explicar que el grup mantindrà la seva aposta per créixer a Espanya, orgànicame­nt o mitjançant adquisicio­ns si sorgeix l’oportunita­t. L’executiu va recordar que la compra accelerarà la consolidac­ió del sector, en el qual la resta dels portals immobiliar­is líders són firmes independen­ts que no tenen capacitat financera per incorporar la innovació tecnològic­a.

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Frode Nordseth, conseller delegat de Schibsted Spain
XAVIER GÓMEZ Frode Nordseth, conseller delegat de Schibsted Spain

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain