La Vanguardia (Català)

Vueling sacrifica el creixement per evitar un altre estiu negre

La companyia inverteix 15 milions en millores operatives i d’atenció al client

- AINTZANE GASTESI Barcelona

El nou equip directiu de Vueling, renovat totalment la tardor passada i amb Javier Sánchez Prieto al capdavant, concentra tots els seus esforços en la implantaci­ó de millores operatives que evitin que es repeteixin els episodis de caos que van tenir lloc a l’aeroport del Prat l’estiu passat, amb desenes de vols cancel·lats i múltiples retards. Amb aquesta finalitat, l’aerolínia del grup IAG ha desenvolup­at una estratègia resumida en el seu programa Next, el lema del qual és “Preparats per a l’estiu” i que inclou una inversió de 15 milions d’euros aquest any en diferents àrees.

“Aquest 2017 els nostres esforços se centren en enfortir l’operativa i invertir per tornar a créixer el 2018”, va indicar el president, Javier Sánchez Prieto, en una reunió per presentar les millores que ha introduït la companyia. Segons va avançar, aquest any la capacitat de l’aerolínia s’incrementa­rà només un 2% –un 6% al Prat–. El pla estratègic fins al 2020 preveu un creixement del 7% de capacitat en lloc del 10% d’augment que hauria suposat mantenir el creixement actual. Un sacrifici obligat per, segons el mateix Sán- chez Prieto, “recuperar la confiança dels nostres clients”.

Segons els estudis encarregat­s

El pla estratègic fins al 2020 revisa el creixement al 7% de capacitat en lloc del 10% previst

per la companyia, “la marca s’ha recuperat bastant bé i en el quart trimestre vam créixer respecte a l’any anterior”, afirma. “Les reserves no van malament, però som conscients de que els passatgers que viatgen a l’estiu i que van patir les cancel·lacions i els retards encara no han comprat els seus bitllets per a les vacances”, va reconèixer el primer executiu de Vueling. A més, tant el Ministeri de Foment com la Generalita­t vigilaran de prop l’operativa de la companyia, que després del caos de l’estiu passat va ser posada sota observació.

Per reforçar l’operativa, la companyia aplicarà a l’aeroport del Prat mesures per disposar d’un 30% més de taulells de facturació, instal·lar 24 quioscos automàtics, incrementa­r un 20% els recursos d’assistènci­a a terra, ampliar el temps mínim de les connexions o disposar de set avions de reserva. A més, augmentara­n els recursos de mantenimen­t un 15% i els d’atenció telefònica es duplicaran.

Sánchez Prieto va assegurar que les connexions amb Level, la low cost de llarga distància d’IAG, no afectaran l’operativa de Vueling l’estiu que ve: “No hem de canviar el programa i el volum serà d’uns 150 passatgers diaris, creiem que es faran de forma natural”.

 ?? XAVIER CERVERA / ARXIU ?? Taulells de Vueling a l’aeroport de Barcelona
XAVIER CERVERA / ARXIU Taulells de Vueling a l’aeroport de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain