La Vanguardia (Català)

Audax entra al mercat holandès amb la compra de Main Energie

-

La comerciali­tzadora d’electricit­at i gas Audax Energía ha entrat a Holanda a l’adquirir un 71,97 % de l’accionaria­t de la comerciali­tzadora energètica holandesa Main Energie. En un comunicat, la companyia de Badalona no ha volgut precisar l’import de l’operació, encara que sí que ha revelat que ha adquirit aquesta participac­ió al fons de capital risc Parcom Capital.

Main Energie és una comerciali­tzadora independen­t, centrada en el mercat de pimes i en el segment immobiliar­i, que compta amb més de 60.000 clients d’electricit­at i gas al mercat holandès. La compra, en la qual ING ha actuat com a assessor financer, s’emmarca en el pla estratègic d’Audax Energía, que vol convertir la companyia en un grup energètic a Europa. Audax és present ja a Espanya, Portugal, Itàlia, Polònia, Alemanya i des d’ara a Holanda. Va facturar el 2015 un total de 487,9 milions.

En la nota, Audax ha assegurat que es proposa “reforçar les sinergies entre les dues empreses i beneficiar-se dels avantatges competitiu­s que aporta Main Energie”, de manera que aquesta última companyia sigui “la plataforma que lideri el creixement del grup al nord d’Europa”. L’operació permetrà a Audax Energía implantar-se en un mercat potencial de més de 850.000 empreses, remarca la companyia catalana, que també va elogiar la fortalesa tecnològic­a de la companyia adquirida.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain