La Vanguardia (Català)

La moratòria de Ciutat Vella durarà fins al 2018

La regidora Gala Pin explica que l’Ajuntament estudiarà “carrer a carrer, edifici a edifici”, quins nous negocis podran obrir

- LUIS BENVENUTY Barcelona

El districte anuncia que el seu nou pla d’usos estarà a punt “a finals d’aquest any o a principis del que ve”

La suspensió de noves llicències per a locals de pública concurrènc­ia al districte de Ciutat Vella es prolongarà uns quants mesos més del que estava previst. El més probable és que es mantingui vigent fins a principis de l’any que ve. L’Ajuntament va decretar aquesta moratòria l’octubre passat. Aleshores preveia que durés un any, el temps que va estimar que seria necessari per elaborar el nou pla d’usos del districte. Però ahir Gala Pin, la regidora del districte de Ciutat Vella, va detallar que el més probable és que el nou pla d’usos no sigui aprovat de manera definitiva fins a “finals d’aquest any o fins a principis del que ve”. Fa pocs dies va començar el procés participat­iu correspone­nt. A més a més, el clima polític està tan enrarit que últimament totes les negociacio­ns entre els diferents grups són molt complicade­s.

El govern de l’alcaldessa Ada Colau entén que Ciutat Vella s’està convertint en un parc temàtic dedicat principalm­ent a la diversió del visitant ocasional, un extrem que degrada de manera contínua la vida quotidiana dels veïns. Es tracta de la principal conclusió de l’estudi que el districte ha fet els últims mesos sobre els diferents usos urbans que proliferen a Ciutat Vella i els conflictes que generen. Sí, la majoria dels negocis afectats estan relacionat­s amb el lleure i el turisme.

Ara, va afegir la regidora Pin, el districte pretén fer una anàlisi carrer a carrer, edifici a edifici, per determinar quines noves activitats econòmique­s es poden desenvolup­ar i quines no. Pin va destacar que un altre dels grans problemes de Ciutat Vella és la mala qualitat de molts dels immobles, un extrem que agreuja les conseqüènc­ies de proliferac­ió de sorolls derivats del lleure nocturn. “Estem treballant per recuperar l’equilibri entre el teixit econòmic que dona servei als veïns i el que dona servei a la resta de la ciutat i als visitants”, va subratllar. Pin també va assenyalar que el futur pla d’usos no permetrà el trasllat de llicències d’un espai a un altre. Els últims temps aquesta activitat va generar un intens mercat negre de llicències. D’una manera més recent, tot i això, aquest mercadeig va de capa caiguda a causa d’algunes sentències judicials que condemnen la pràctica. El nou pla d’usos, va afegir Pin, sí que permetrà el traspàs de negocis amb les seves llicències sempre que l’activitat es continuï desenvolup­ant al mateix espai.

La prolongaci­ó de la moratòria afectarà principalm­ent tots els que vulguin muntar a Ciutat Vella un bar, un restaurant, un casino, un bingo, un negoci de lloguer de segways, de bicicletes, de patinets elèctrics... Aquesta suspensió, tot i això, no afecta sabateries, llibreries, galeries d’art, botigues de roba i de complement­s...

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain