La Vanguardia (Català)

Donat i Comella surten de l’accionaria­t de TCN

Endurance impulsa l’expansió internacio­nal de la marca

- MAR GALTÉS Barcelona

El desembre del 2015 el fons Endurance Partners va prendre una participac­ió majoritàri­a en l’empresa catalana de moda TCN, fundada per Josep Maria Donat i Totón Comella el 1986 i convertida en marca emblemàtic­a en el sector de la llenceria i el bany. Ahir, gairebé un any i mig després, Endurance va comunicar que el procés de venda ha culminat amb la sortida, tal com estava previst en l’acord, de Donat i Comella del capital de l’empresa i de les funcions executives, si bé assegura que els fundadors continuara­n “vinculats a l’empresa assessoran­t a nivell estratègic”.

Endurance Partners és un grup inversor creat i dirigit per Pedro Picas i Josep Maria Rigau, amb seu a Barcelona i que gestiona un fons de capital risc inscrit a la CNMV amb 20 milions d’euros d’inversors estrangers. Des del 2013, Endurance ha invertit en la firma de moda infantil Canada House, una altra històrica empresa familiar tèxtil catalana que va fer fallida, i que recentment Endurance ha fusionat amb la firma de puericultu­ra Tuc Tuc; el fons també es va proposar de reflotar la cadena de joieria i rellotgeri­a Oro Vivo; i ara controla ja el 100% de TCN.

El fons és molt reticent a informar sobre la gestió de les seves empreses participad­es. En el cas de TCN, Endurance només confirma que “està immersa en un ambiciós pla estratègic que té per objectiu la profession­alització i internacio­nalització amb l’horitzó de l’any 2020”. En els darrers mesos, a més d’incorporar talent procedent d’Inditex, Mango o Armand Basi, TCN explica que ha presentat la marca a compradors internacio­nals al Regne Unit, ha obert un showroom a París i ha llançat la seva botiga en línia. Asier Sanz és la persona d’Endurance en la gestió de l’empresa.

La companyia, amb seu a Arenys de Munt, assegura que té 7 botigues pròpies a Espanya i 400 punts de venda a Europa. A falta de les dades correspone­nts a l’exercici del 2016, segons consta al Registre Mercantil el 2015 va registrar una caiguda dels ingressos del 20%, fins a 4,88 milions d’euros, i va patir unes pèrdues d’1,13 milions.

El fons propietari, que va entrar-hi el 2015, també controla Canada House, Tuc Tuc i Oro Vivo

 ?? MIQUEL BENITEZ / GETTY ?? Totón Comella i Josep Maria Donat van fundar l’empresa el 1986
MIQUEL BENITEZ / GETTY Totón Comella i Josep Maria Donat van fundar l’empresa el 1986

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain