La Vanguardia (Català)

Pugen les apostes

Florentino estreny el setge sobre el francès, però el Mònaco desmenteix l’acord

- Madrid CARLOS NOVO

Com una bombolla que mai no punxa, el preu dels futboliste­s creix cada any fins assolir xifres impensable­s, com els 180 milions d’euros en què es xifra el traspàs al Reial Madrid del jove davanter del Mònaco Kylian Mbappé, que es convertiri­a d’aquesta forma en el fitxatge més car de la història, sempre en espera del pròxim que superi aquesta quantitat.

Kylian Mbappé és un pas més a prop del Reial Madrid. El diari Marca va publicar ahir que hi ha un principi d’acord entre els dos clubs segons el qual Florentino Pérez hauria accedit a pagar al Mònaco uns 180 milions d’euros (160 milions fixos i 20 milions més per objectius) per la jove estrella francesa de 18 anys. Mentre el Madrid oficialmen­t no bada boca, l’equip del Principat va desmentir la notícia en diferents mitjans francesos. En cas que es confirmés, el fitxatge seria el més car de la història, per sobre dels 120 milions que va pagar el Manchester United fa un any per Paul Pogba.

Segons les mateixes fonts, l’acord entre el jugador i el Madrid sí que estaria tancat. El davanter firmaria per sis temporades i cobraria uns set milions fixos cada any, una quantitat per sota de les de les grans estrelles del campió d’Europa, com Cristinaci­ó ano, Bale, Benzema o Ramos.

Tot i que la seva sortida del Mònaco encara no és ferma, Mbappé ha estat tot l’estiu tenint gestos còmplices amb el Reial Madrid, que no és l’únic club poderós que li va al darrere. També han negociat pel jugador equips com el PSG i el Manchester City.

La primera idea del Madrid era emparaular aquest estiu el fitxatge però deixar el jugador al Mònaco la temporada que ve. A aquesta fórmula s’hi ha oposat Mbappé, que vol canviar de desti- aquesta mateixa temporada. Davant aquesta disjuntiva, el Madrid s’ha decidit a fer el pas endavant malgrat que Zidane haurà de trobar-li un lloc en un onze amb una davantera ocupada per la BBC: Bale, Benzema i Cristiano.

Durant setmanes al Madrid es va especular amb la sortida d’algun dels tres integrants del triplet atacant, però ara mateix aquesta possibilit­at sembla remota. L’enuig de Cristiano després de l’esbombamen­t dels seus problemes amb el fisc sembla que ha quedat en una rebequeria, i per bé que el jugador encara no s’ha pronunciat, al club l’esperen el 5 d’agost quan acabi les vacances, més llargues que les de la resta de la plantilla perquè el portuguès va jugar amb la seva selecció la Copa Confederac­ions.

Tampoc no està per la feina de marxar Gareth Bale. El gal·lès ha començat la pretempora­da amb moltes ganes, disposat a fer oblidar la temporada passada, que ell qualifica com a “frustrant”, marcada per diferents lesions que li van fer perdre’s els partits més importants, entre ells la final de la Champions a casa seva (Cardiff), en la qual va ser suplent.

Amb Benzema tampoc no hi ha debat. El davanter francès és la nineta dels ulls de Florentino Pérez, i el club espera anunciar-ne la renovació d’aquí poc, fins i tot pot ser que abans del començamen­t de la temporada.

El Madrid té a favor seu per fer efectiu el fitxatge de Mbappé el fet d’haver venut jugadors per valor de 134 milions d’euros. Fins ara el seu rècord va ser l’any 2013, quan va arribar a traspassar jugadors per un import de 113 milions.

Aquest estiu el Madrid ha venut Mariano (8 milions pagats per l’Olympique de Lió), James (10 milions per la cessió per dues temporades al Bayern), Morata (80 milions al Chelsea), Danilo (30 milions al Manchester City) i Diego Llorente (6 milions a la Reial Societat).

En el capítol d’incorporac­ions el club ha recuperat els cedits Jesús Vallejo, Marcos Llorente i Borja Mayoral, i ha fitxat Theo Hernández (Atlètic) i Dani Ceballos (Betis).

SENSE TITULARITA­T SEGURA

Gareth Bale, Benzema i Cristiano impedirien de fer lloc a Mbappé en la davantera dels blancs Florentino s’hauria estimat més incorporar el davanter l’any que ve, però el jugador vol fitxar ara

LA PRESSA

 ?? CARLOS RODRIGUES / GETTY ?? Una jugada de Mbappé en un partit d’aquesta pretempora­da amb el Mònaco contra l’Sporting de Portugal, a Lisboa
CARLOS RODRIGUES / GETTY Una jugada de Mbappé en un partit d’aquesta pretempora­da amb el Mònaco contra l’Sporting de Portugal, a Lisboa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain