La Vanguardia (Català)

“Va ser una opinió personal”

Piqué diu que el seu tuit de Neymar es va basar en una intuïció i en les ganes que es quedi

- Washington. Correspons­al JORDI BARBETA

El tuit de Gerard Piqué no estava basat en fets. El seu missatge “es queda” al costat de Neymar va obeir a un impuls del central barcelonis­ta. “Va ser una opinió personal. El que ha de comunicar si es queda o no és Ney. Per les converses que he tingut amb ell, i pel que em puc ensumar i intuir i per les ganes que tinc que es quedi vaig fer el missatge. Va ser en un to distès. No va era oficial”, va dir el defensa blaugrana en la roda de premsa prèvia al partit que avui jugarà el Barça contra el Manchester United.

Gerard Piqué va explicar que quan va llançar el tuit estava envoltat de col·legues i que després va estar amb Neymar i altres jugadors a l’habitació del brasiler, fent-se bromes i que llavors “en absolut Neymar estava enfadat, al contrari”.

Piqué va descartar que les motivacion­s de Neymar per anarse’n al PSG siguin econòmique­s. Segons el seu parer, només justificar­ia la seva marxa l’ambició de liderar un equip. “És una cosa que no pot fer al Barça perquè hi juga Leo Messi, que és el millor de la història”. Però Piqué també ha refutat això. El defensa blaugrana afirma que “a la Lliga francesa Neymar perdria molta visibilita­t i s’ho jugaria tot a una sola carta: guanyar la Champions”. “I si no la gunaya, es queda sense res”, conclou.

Per la seva part, Javier Mascherano va confirmar que tant ell com Leo Messi han intentat convèncer Neymar que es quedi al FC Barcelona. “És un desig de tot el grup”, va assegurar l’internacio­nal argentí.

Així les coses, Neymar eternitza el suspens i no aclareix res. Encara que és una evidència l’interès del seu pare en el traspàs al PSG, la complicaci­ó financera que comporta el pagament de la clàusula de rescissió, les conseEls qüències tributàrie­s, que tenen diverses interpreta­cions en les legislacio­ns espanyola i francesa, i els riscos d’ensopegar amb la normativa de la UEFA, són un obstacle per a l’operació, segons reflecteix la premsa francesa.

representa­nts de Neymar van demanar garanties al PSG de la seva capacitat financera i del compliment de les normes de joc net financer de la UEFA, perquè una de les sancions possibles seria l’expulsió de les competicio­ns europees, i aquest seria el pitjor negoci per a Neymar, que es quedaria fora de la Champions i de la lluita per la Pilota d’Or.

“L’equació no és fàcil per al PSG”, ha destacat L’Équipe, perquè el club parisenc no pot superar un dèficit acumulat de 30 milions d’euros en tres anys i si ho fes tindria greus conseqüènc­ies: el PSG ja va haver de pagar una multa de 60 milions el 2014 i va patir restriccio­ns en els fitxatges.

Segons el diari Le Parisien, més enllà de l’aspecte esportiu a Neymar li sedueix la idea d’estar envoltat d’amics a París i ha presentat al club francès una llista amb els noms dels jugadors que vol que l’acompanyin en l’aventura. Un d’ells és Lucas Moura, que ja s’havia pràcticame­nt acomiadat del PSG. Dani Alves, el fitxatge del qual es va anunciar el 12 de juliol passat, i Coutinho, ara al Liverpool (i pel qual el Barça està negociant a Londres), també formarien part del Neymar team, però el brasiler ha demanat dos jugadors més “de talla mundial”, el que encara complica més els comptes no perquè el xeic Nasser Al-Khelaïfi no ho pugui pagar, sinó perquè sembla bastant incompatib­le amb el joc net financer.

L’expedició barcelonis­ta, amb la qual també va viatjar el pare de Neymar, va arribar ahir a Washington, on (dijous a les 1.30 h) s’enfrontarà al Manchester United de José Mourinho al FedEx Field, l’estadi dels Redskins reconverti­t en camp de soccer.

Té la seva gràcia que la plantilla s’allotgi a l’hotel Watergate, el mateix on va succeir el cas d’espionatge polític que va acabar amb la caiguda de Richard Nixon de la presidènci­a.

EL PRÒXIM RIVAL

El Barça va quedar allotjat a l’hotel Watergate i avui s’enfrontarà al Manchester United Les xifres del fitxatge, les normes de joc net financer i les exigències del jugador no quadren

ENTRE BAMBOLINES

 ?? FC BARCELONA ?? El davanter Neymar saludant uns aficionats en l’arribada del Barcelona al seu hotel a Washington
FC BARCELONA El davanter Neymar saludant uns aficionats en l’arribada del Barcelona al seu hotel a Washington

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain