La Vanguardia (Català)

Els comuns sumen a la seva llista per al 21-D Gallego, Coll, Cañadell i Salvo

- Redacció

L’exsecretar­i general de CC.OO. de Catalunya, Joan Carles Gallego; la cineasta catalana guanyadora d’un Goya Mar Coll; l’exportaveu d’Ustec-Stes, Rosa Cañadell, i l’activista contra la repressió franquista Maria Salvo, ocuparan llocs simbòlics a la llista dels comuns de cara a les eleccions del 21 de desembre.

Segons va explicar ahir la número dos de la llista Catalunya en Comú-Podem (CatECP), Elisenda Alamany, en una entrevista a Europa Press, els comuns han volgut superar “la barreja de sigles que va suposar Sí que es Pot recollint el millor de cada tradició i superant les parts” que componen la candidatur­a, que inclou membres de BComú, CatComú, ICV, Podem i EUiA.

“Això explica que s’hagin pogut incloure sensibilit­ats d’activistes, de gent independen­t, com jo, que no venia de cap partit de classe, i que faci un pas endavant i vulgui estar en un partit com aquest: aquesta és la gran diferència amb Catalunya Sí que es Pot”, va sentenciar. Reconeix que no arriben a les eleccions “al 100%”, però es va mostrar satisfeta d’haver superat la lògica de coalició i haver pogut incloure Podem en la fórmula. Tots aquests fets han permès que en aquesta ocasió l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sí que s’hagi sentit cridada a participar tancant la llista juntament amb altres noms, com el periodista Jaume Barberà o el catedràtic de Ciències Polítiques i Socials a la Universita­t Pompeu Fabra Vicenç Navarro (Podem Catalunya).

“Són persones que represente­n bé el que nosaltres defensem, a diferència d’altres llistes que inclouen coses estranyes o persones que no formen part del seu ideari”, va ressaltar Alamany, i va recordar, per exemple, que inclouen la defensa de l’escola pública, del cinema català i del moviment sindical. El partit que lidera Colau considera que el 21-D no seran unes eleccions que se celebraran “amb normalitat democràtic­a” a causa de l’aplicació del 155 i que, per tant, es donaran en un context de recuperaci­ó de les institucio­ns catalanes. Una altra de les defenses que farà Xavier Domènech durant la campanya és la de guanyar més autogovern i que això es faci per mitjà d’“àmplies majories socials que existeixen a Catalunya”. Així, provaran de posar l’agenda social en el centre polític, amb “totes aquestes polítiques públiques que han estat relegades en un segon pla”. Ho faran mitjançant un projecte polític “que és nou, encapçalat per gent independen­t per girar full a la unilateral­itat fracassada”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain