La Vanguardia (Català)

RETALLS

-

Noms.

El que va dir Marta Rovira (que el Govern central va amenaçar d’usar armes de foc contra la població) és tan greu que no pot quedar així. Es necessiten noms, candidata. Ha d’identifica­r l’autor. Les amenaces no cauen del cel. Sempre tenen autoria personal.

Junqueras.

Té mística de pres, potser mística de màrtir. Porta la seva estada a la presó com un acte religiós: accepta la disciplina, vesteix la roba de presidiari, només rep la visita setmanal de la seva advocada Ester Capella... Sumit en els seus pensaments, només ha escrit un missatge polític. Vida gairebé monacal.

Aliança.

No sembla que tingui llarga vida el festeig de PP, PSOE i Cs. I no perquè hagin activat les crítiques. És que diuen que Rajoy sovint lamenta: “Quins temps més complicats i amb quins mals companys de viatge!”.

Diners.

Que pobre que és l’Estat! Les 35 empreses de l’Ibex van guanyar en nou mesos 31.686 milions d’euros. L’Estat, amb tot el seu potencial, no pot pagar els 11.000 que en aquests nou mesos costaria la renda mínima per millorar la vida de milions de persones, porca misèria.

Bipolar.

Quan acabi això del 155, caldrà escriure’n una crònica: com els ministres encarregat­s de les conselleri­es de la Generalita­t fan recursos contra ells mateixos com a ministres del Govern central. Té avantatges: així entendran millor les queixes de Catalunya.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain