La Vanguardia (Català)

Tesla llança el seu camió en plens números vermells

El vehicle té la meitat d’autonomia que un dièsel

-

Tesla va presentar ahir el nou camió semiremolc elèctric. Els clients interessat­s poden fer reserves pagant 5.000 dòlars per avançat, encara que no se’n coneix el preu final. El vehicle començarà a construirs­e el 2019, però Tesla no va dir ni on ni com. Tampoc no va esmentar la manca de punts de recàrrega a les autopistes.

Elon Musk assegura que el camió serà un 20% més barat per quilòmetre que un dièsel, encara que aquest últim té el doble d’autonomia amb un dipòsit ple de gasoil (1.600 km).

El directiu va sorprendre l’audiència a l’anunciar també un altre model, un Roadster, cotxe esportiu amb autonomia de 900 quilòmetre­s i una acceleraci­ó de 0 a 100 km/ h en menys de dos segons. Preu: 200.000 dòlars. “Conduir un cotxe esportiu amb gasolina serà com portar un motor de vapor”, va proclamar Musk.

El fabricant ja va amb mesos de retard en la producció del seu Model 3 a causa d’“un coll d’ampolla”, que va fer que lliurés a l’octubre 220 unitats en lloc de les 1.500 previstes. “El talent d’Elon per a l’espectacle continua intacte, malgrat que els seus clients estan perdent la paciència”, va dir Karl Brauer, editor d’Autotrader. “Aquests anuncis poden ser una altra maniobra de distracció”, va advertir Bruce Clark de Moody’s.

Telsa va perdre 619 milions d’euros en el tercer trimestre, un rècord negatiu. La companyia, que en borsa val més que Ford, està valorada en 54 vegades el seu flux de caixa.

 ?? TESLA HANDOUT / EFE ?? Es diu Semi i és el nou camió 100% elèctric de Tesla
TESLA HANDOUT / EFE Es diu Semi i és el nou camió 100% elèctric de Tesla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain