La Vanguardia (Català)

“Il·luminem amb intel·ligència”

-

Salvi és una empresa catalana que, des del 1881, es dedica al disseny i fabricació d’elements d’enllumenat. Avui hi treballen 90 persones, i té oficines a Barcelona, Dubai, Suzhou i Sao Paulo. Gràcies a Salvi podem parlar d’una il·luminació ‘smart’ a les ciutats? Sí, amb la marca Smartec oferim una tecnologia de gestió eficient de l’enllumenat públic.

Com es percep aquesta gestió eficient? En l’estalvi energètic i econòmic, i la gestió del mantenimen­t de les instal·lacions d’enllumenat. Amb aquesta plataforma també oferim la monitoritz­ació i gestió d’altres serveis urbans.

Com quins? Aparcament­s, mesures d’indicadors ambientals, enllumenat adaptatiu, càmeres de seguretat, wifi... La xarxa d’enllumenat públic és la xarxa elèctrica més estesa al món, i cal aprofitar-ho per portar-hi altres tipus de serveis! D’on són els seus clients? Exportem a més de trenta països, però els principals mercats són l’Orient Mitjà, Amèrica Llatina i Àfrica. Els països en vies de desenvolup­ament ho tenen tot per fer.

Els ha estat fàcil internacio­nalitzar-se? Vam començar l’any 2000, i avui tenim fàbriques a Barcelona i a Suzhou (Xina), i en volem obrir una altra al Brasil.

Què destacaria de la relació amb BBVA? En l’activitat diària, la gestió amb BBVA és eficaç, i en els projectes d’internacio­nalització l’entitat ens està ajudant amb el finançamen­t multilater­al sense el qual no hauria estat possible tirar endavant alguns projectes.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain