La Vanguardia (Català)

Brasil negre

La V Mostra de Cinema Dia de Brasil se celebra al Cinemes Girona fins al dia 23

- MARTA CAMPABADAL

La V Mostra de Cinema Dia de Brasil, que se celebra del 20 al 23 de setembre als Cinemes Girona de Barcelona, està dedicada als negres davant i darrere de les càmeres. Segons una investigac­ió recent, només un 2% dels directors de cinema brasiler pertanyen a la població afrodescen­dent, que, paradoxalm­ent, representa un 54,9% de la població.

Es projectara­n 4 llargmetra­tges i 2 curtmetrat­ges, una selecció no competitiv­a de films d’autor que destaquen pel seu caràcter propi i el realisme com a protagonis­ta.

El dijous 20 obre la mostra el film Baronesa (2017), de Juliana Antunes, que presenta la història d’una dona que espera la sortida del seu marit de la presó, i que afronta els perills d’un suburbi pobre. El divendres 21 es farà la projecció de Café com Canela (2017), d’Ary Rosa i Glenda Nicácio, que és una proposta senzilla i honesta que destaca la gent corrent, amb dues dones negres que fan d’engranatge­s de la narrativa. El 22 de setembre serà el torn d’A Capoeira, um passo a dois (2016), en què el cineasta Jorge Itapuã explora una de les icones de la cultura brasilera a partir de la relació entre dues practicant­s de capoeira. Amb l’última sessió, el diumenge

23, es projecta Ela volta na quinta (2015), d’André Novais, que presenta la història d’un matrimoni en crisi.

La mostra també oferirà dos curtmetrat­ges, produïts per Nêga Lucas, artista brasilera establerta a Barcelona. Herdeiro da escravidão (2016), de Nega Lucas i Luiz Felipe Lucas, i Minha mãe (2018), de Nega Lucas i Fernanda Medeiros, es presentara­n al principi de la sessió del dijous 20 i del diumenge 23.

 ??  ?? MOSTRA CINEMA DIA DE BRASILCine­mes Girona. Del 20 al 23/IX
MOSTRA CINEMA DIA DE BRASILCine­mes Girona. Del 20 al 23/IX

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain