La Vanguardia - Què Fem

ESCAPADES Agafem un ferri fins a Sitges per descobrir el passat modernista de la vila i alguns dels seus millors racons gastronòmi­cs.

AMB BLUEMAR FERRIES PODEM DESCOBRIR LA COSTA DEL GARRAF I LA BLANCA SUBUR DES D’UNA NOVA PERSPECTIV­A

- ANNA TOMÀS

Sitges ha estat sempre un lloc de destinació preferent per a escapades des de Barcelona, per la seva proximitat, el clima, la bona gastronomi­a i les seves nombroses activitats, des del Carnaval fins al Festival de Cinema o el ral·li de cotxes antics. Fins fa ben poc, el dubte era: carretera de les costes o autopista? Però aquesta disjuntiva s’ha acabat.

Ara hi ha una altra opció, molt més còmoda i que permet, alhora, gaudir del paisatge de la costa i de bones panoràmi- ques del massís del Garraf des del mar. Es tracta dels ferris de Bluemar Ferries que, des del mes d’abril passat, uneixen Sitges i Barcelona en un trajecte marítim d’aproximada­ment seixanta minuts de durada.

• Bluemarfer­ries.com

De Drassanes a Aiguadolç

Amb l’inici de la temporada d’estiu, el catamarà BlueCat fa cinc trajectes diaris d’anada i tornada entre la terminal de Drassanes, a poca distància de la Rambla barcelonin­a, i el port d’Aiguadolç, a Sitges. Es tracta d’un vaixell d’alta velocitat, amb capacitat per a tres-cents passatgers, amb tots els serveis, cafeteria i una coberta exterior, situada a popa, des d’on poder admirar els magnífics paisatges costaners. Una experiènci­a en si mateixa que permet anar i tornar còmodament en un mateix dia a Sitges o, per què no, quedarnos-hi uns dies i deixar enrere el trànsit i del cotxe.

Al mateix port d’Aiguadolç, a tocar del punt d’atracament del catamarà, està instal·lat el BlueCat Club. Amb una decoració inspirada en les tradiciona­ls haimes dels deserts mar-

roquins, ofereix, amb ambient acollidor i música chill-out, un lloc per relaxar-se prenent unes copes i contemplan­t algunes de les vistes més privilegia­des de Sitges, especialme­nt a la caiguda de la tarda.

Encisadora vila modernista

Un cop a Sitges, la recomanaci­ó es fer una ruta modernista per la ciutat. Aquest moviment politicocu­ltural de final del segle XIX i principi del XX va tenir també un gran impacte a la ciutat costanera. Això es pot constatar en la visita a dues joies moderniste­s, els museus del Cau Ferrat i de Maricel (www.museusdesi­tges. cat). El primer fou fundat per Santiago Rusiñol, l’any 1893, i mostra pintures d’autors amics de Rusiñol, com ara Casas, Picasso, Zuloaga, Hugué i Gargallo. Les nombroses activitats al voltant del Cau Ferrat el van convertir en l’autèntic temple del modernisme.

Per la seva banda, el Museu de Maricel mostra un itinera- ri d’obres des del segle X fins a la primera meitat del XX, incloent-hi també peces moderniste­s de Ramon Casas, Joaquim Sunyer i Lola Anglada. Una altra visita interessan­t és la del Palau de Maricel, edifici emblemàtic de la vila, amb els seus salons, les terrasses i el claustre, amb esplèndide­s vistes del Mediterran­i. A banda dels museus, els carrers del centre històric de la vila són una raó més que sobrada per fer-hi una passejada. Les façanes blanques dels carre- rons i algun racó amb encant, com l’Hort de Can Falç, al qual s’accedeix des del carrer Major i el passatge de l’Hort; el Racó de la Calma, entre el Maricel i el Cau Ferrat, o el Pati Blau, al carrer Àngel Vidal, un típic exemple dels patis sitgetans a l’època de Rusiñol, són contrapunt de l’arribada a la vora del mar i la vista de la platja des de dalt de les escales de l’església de Sant Bartomeu i Santa Tecla. Un bon final per comprendre per què Sitges és la Blanca Subur.

 ??  ?? El vaixell d’alta velocitat de Bluemar Ferries connecta les Drassanes de Barcelona amb el port d’Aiguadolç a Sitges.
El vaixell d’alta velocitat de Bluemar Ferries connecta les Drassanes de Barcelona amb el port d’Aiguadolç a Sitges.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain