La Vanguardia - Què Fem

+ estrenes

-

MASAAN

DIR.: NEERAJ GHAYWAN. GÈNERE: DRAMA. INT.: RICHA CHADDA, SANJAY MISHRA, VICKY KAUSHAL, SHWETA TRIPATHI, BHUPESH SINGH, BHAGWAN TIWARI. PAÍS: ÍNDIA, FRANÇA. ANY: 2015. DUR.: 103 MINUTS. Aquesta coproducci­ó índia i francesa, que va conquerir el darrer premi FIPRESCI al Festival de Canes, reflecteix el xoc cultural entre el pes de la tradició i les ànsies de renovació d’una sèrie de personatge­s que viuen a Benarés. L’opera prima del jove guionista i director Neeraj Ghaywan és un sòlid melodrama d’ambientaci­ó versemblan­t que narra unes històries encreuades d’amor entre castes, trobades sexuals furtives, corrupció policial i recerca familiar que acaben desembocan­t en el dolor i la tragèdia. Un film sòlid que, més enllà del color propi de Bollywood, proposa una agosarada crònica social sobre la vida quotidiana dels estrats més baixos de la societat índia.

TARDE PARA LA IRA

DIR.: RAÚL ARÉVALO. GÈNERE: THRILLER. INT.: ANTONIO DE LA TORRE, LUIS CALLEJO, RUTH DÍAZ, MANOLO SOLO, ALICIA RUBIO, RAÚL JIMÉNEZ. PAÍS: ESPANYA. ANY: 2016. DUR.: 92 MINUTS. L’actor Raúl Arévalo ens sorprèn amb el seu debut com a director, un adust thriller de venjança que descriu les tensions que neixen entre el Curro, un expresidia­ri (un creïble Luis Callejo) que torna al seu barri després de complir condemna per un atracament a una joieria, i un home (un sòlid Antonio de la Torre) que està enamorat de l’Ana (Ruth Díaz), la dona del Curro. Arévalo aconseguei­x signar una mena de noir sec i implacable situat en ambients quotidians de terres castellane­s, que destaca per la seva precisió narrativa i la bona tasca en la direcció d’actors.

SPARROWS (GORRIONES)

DIR.: RÚNAR RÚNARRSON. GÈNERE: DRAMA. INT.: ATLI OSKAR FJALARSSON, INGVAR EGGERT SIGURÐSSON, KRISTBJÖRG KJELD, RADE SERBEDZIJA. PAÍS: ISLÀNDIA. ANY: 2015. DUR.: 99 MINUTS. El jove director i guionista islandès Rúnar Rúnarrson ja ens va sorprendre el 2011 a ‘Volcán’ pels seus dots d’observació i la seva peculiar habilitat per fondre l’existència dels personatge­s amb els paisatges que els envolten. Ara, torna amb un altre relat intimista i desesperan­çat amb el qual ha guanyat la Conxa d’Or al Festival de San Sebastià; un film d’aprenentat­ge protagonit­zat per un introspect­iu adolescent que se’n va a viure a una remota regió dels fiords occidental­s amb el seu pare, amb el qual manté una relació difícil. Una petita joia que mescla la descripció naturalist­a amb una mirada existencia­lista sobre la peripècia vital d’un adolescent qualsevol.

 ??  ?? L’amor entre castes és un dels temes centrals de la cinta.
L’amor entre castes és un dels temes centrals de la cinta.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain