La Vanguardia - Què Fem

Vic torna a obrir el seu mercat

LA CAPITAL D’OSONA CELEBRA A PARTIR DE DIMECRES UNA NOVA EDICIÓ DEL RECONEGUT FESTIVAL

- ORIOL RODRÍGUEZ

Vic, punt de trobada dels agents que conviuen en la indústria musical, celebra del dimecres 14 al diumenge 18 una nova edició del seu Mercat de Música Viva. Cinc jornades culminades per una programaci­ó de concerts en què prendran part una setantena de les bandes i solistes més representa­tius de la nostra escena musical (i algun convidat de renom internacio­nal).

DIMECRES 14

Maika Makovski és una de les veus que sonaran durant la jornada inaugural del Mercat. La cantant mallorquin­a presenta a la capital osonenca el seu nou disc, el molt personal Chinook Wind (2016). Altres propostes que destaquen en la programaci­ó de la primera vetllada són el soul tamisat per la calidesa brasilera de Sara Pi, el folk lisèrgic de Ran Ran Ran i Heather, una de les grans esperances del nostre indie rock.

DIJOUS 15

L’anomenen The Lovechild of Soul Music, i és que són molt pocs els que es poden resistir a l’encant de la veu de Myles Sanko. Nom imprescind­ible de la música negra actualment i inquilí habitual dels nostres escenaris, el cantant britànic estrenarà en exclusiva Just Being Me, elapé que publica aquesta pròxima tardor. Entre els altres grans protagonis­tes del segon dia del MMVV 2016, hi ha Alba Molina (revivint el repertori dels seus pares i de grans icones de l’avantguard­a del flamenc com Lole y Manuel), el folk vaporós de Joana Serrat i l’associació entre el basc Kepa Junkera i Los Hermanos Cubero, revifadors de les músiques de La Alcarria.

DIVENDRES 16

Quant a la jornada central del Mercat de Música Viva, és gairebé impossible destacar cap dels gairebé trenta concerts del cartell de divendres. Podria ser el d’Enric Montefusco, antic cantant de Standstill que debuta en solitari amb l’àlbum Meridiana (2016). O el violinista Ara Malakian i la seva molt hete- rodoxa manera d’entendre la música clàssica. O Trau, autors de Déus vos guard (2016), un dels discos de l’any a casa nostra, magnífic exercici de pop lluminós de reminiscèn­cies seixantere­s. O Gertrudis. O Lax’N’Busto. O Nothing Places. O Gossos. O La Raíz. O Nico Roig. O The Gramophone Allstars Big Band. The Zephyr Bones. O…

DISSABTE 17

Quimi Portet, heroi local, estrena a casa el seu darrer treball discogràfi­c, Ós bipolar (2016). Portet compartirà protagonis­me en la part alta del cartell de dissabte amb Delafé, projecte, ara unipersona­l, d’Óscar d’Aniello, que enguany ha tornat a l’activitat amb La fuerza irresistib­le (2016). Quarta nit del Mercat de Música Viva que reuneix a Vic dues de les propostes més prometedor­es del pop català. Passi-ho bé (2016) és l’estrena discogràfi­ca de Coet, àlbum que conjuga declinacio­ns de rock, pop i folk. Guanyadors del Sona9 2015, Est Oest també acaben de llançar la seva carta de presentaci­ó fonogràfic­a, Fortuna (2016).

DIUMENGE 18

Com sempre, la programaci­ó del MMVV conviu amb les propostes de l’Off, concerts impulsats per VicSona i el Sona9 on s’agrupen part de les propostes més noves i menys conegudes del cartell del festival però no per això menys interessan­ts. Un Off que aquest 2016 focalitza la seva programaci­ó en la jornada de cloenda de diumenge, que té Aitor Sáez de Jáuregui, Entre Orillas, Ju, Osona Canta Osona, Chronik, Jackye i Anfel i La Mulata de protagonis­tes.

 ??  ?? Quimi Portet, heroi local, presenta a casa el seu ‘Ós bipolar’.
Quimi Portet, heroi local, presenta a casa el seu ‘Ós bipolar’.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain