La Vanguardia - Què Fem

Còctels i hot dogs exclusius

LA COCTELERIA NOVAIORQUE­SA PLEASE DON’T TELL ES TRASLLADA DURANT UN MES A BARCELONA

- LAIA ANTÚNEZ

S’hi accedeix a través d’una cabina telefònica, com en la clandestin­itat dels anys vint, quan la llei seca marcava la pauta als Estats Units, i un cop dins hi trobem una de les millors coctelerie­s del món. Parlem del Please Don’t Tell (PDT), un local exclusiu, ubicat a l’East Village novaiorquè­s, al qual només es pot entrar amb reserva prèvia. El secret que ara descobrim és que, durant el mes de setembre, aquesta cocteleria es trasllada al Banker’s Bar de l’Hotel Mandarin Oriental, en un pop-up que recrea l’ambient del local original i ofereix una selecta carta de còctels i hot dogs.

Perquè l’experiènci­a sigui fidedigna, els tres bàrmans del local, Jim Meehan, Jeff Bell i Adam Schmidt, també seran darrere la barra a Barcelona. Bell ens explica que no és la primera vegada que la cocteleria es muda temporalme­nt fora de Nova York. “El PDT té un concepte molt recognosci­ble, que es presta a la creació de pop-ups arreu del món. La cabina de telèfon que funciona com a entrada, els bancs de cuir negre, les parets de maó, la taxidèrmia, els còctels i els hot dogs són una combinació única. Hem estat a Tòquio, París, Hong Kong, Melbourne i ara a Barcelona, una de les ciutats més boniques del món, que té un públic cosmopolit­a i una història culinària altament valorada”, comenta.

Col·laboradors de luxe

Sabent que l’oferta culinària, sobre la base dels hot dogs, és un dels trets caracterís­tics del PDT, els xefs residents de l’Hotel Mandarin Oriental no s’ho han pensat dues vegades i han utilitzat el seu coneixemen­t en l’alta gastronomi­a per plantejar les seves propostes. Ángel León ha creat el Bluefin Hot Dog, amb base de tonyina, cogombre adobat i gambetes fregides. Tot un homenatge a les seves terres gaditanes. Carme Ruscalleda fa una aposta saludable amb el Hot Dog CR, de salsitxa vegetal, ruca i dues salses. Mentre que Gastón Acurio es manté fidel a la gastronomi­a peruana amb El Limeñaso, un hot dog de vedella, amb crema d’alvocat, salsa tari, chalaca i patates palla.

Per si no era suficient, els catalans Joan Roca i Albert Adrià tampoc s’han volgut perdre l’oportunita­t de col·laborar amb el PDT. El gironí ha elaborat el Completo Chileno, un hot dog de vedella amb alvocat trufat, xucrut, tomàquet especiat i ceba cuita, mentre que Adrià ha apostat pel Hot Dog New Orleans Style, amb salsitxa de frankfurt, bacó fumat, xucrut, formatge gruyère i salsa New Orleans.

“La col·laboració amb xefs és molt important en el nostre projecte. Ho fem habitualme­nt a Nova York i ho hem fet a Hong Kong. En aquesta ocasió, és un honor poder treballar amb els millors xefs d’Espanya. M’emociona pensar que els nostres clients podran tastar aquests deliciosos hot dogs de firma exclusiva”, diu Bell.

Còctels inspirador­s

I si els hot dogs són exclusius, la carta de còctels no podia ser menys. Igual com a Nova York, han volgut reflectir l’essència de la ciutat i han apostat per introduir begudes pròpies de les terres espanyoles, com el vi, la cervesa i la sidra, i combinar-les amb licors d’alta gamma. El resultat són una dotzena de creacions com El Born, un còctel elaborat amb bourbon Bulleit Rye, vermut Dolin Blanc i patxaran; el Quasimotxo, amb rom Zacapa Centenario 23, vi Solar Viejo Rioja i xarop de cola Hella, i el Sun Kissed, que porta bourbon Bulleit, suc de taronja de València, vermut negre i Campari. “Al PDT es viu una experiènci­a memorable, ningú oblida l’accés a través de la cabina telefònica, i treballem durament per assegurar-nos que la vivència a l’interior també sigui única”, afegeix Bell. Afanyeu-vos, perquè el 30 de setembre, la cabina telefònica del PDT deixarà de sonar.

 ??  ?? Jeff Bell i Adam Schmidt, responsabl­es del PDT. A sota, el còctel Sun Kissed.
Jeff Bell i Adam Schmidt, responsabl­es del PDT. A sota, el còctel Sun Kissed.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain