La Vanguardia - Què Fem

Els desitjos, fets còctel

A LA BARRA DE LA MARTINERA TROBAREU DES D’UN MAI TAI FINS A UN MOJITO DE VERMUT

- NÚRIA BONET ICART

Se senten aires de canvi, a La Martinera. No només per la incorporac­ió de nou personal, sinó per una renovació tant de l’oferta gastronòmi­ca com de la de begudes. El Mai Tai té un nom propi, en aquest bar cocktail lounge situat en ple Eixample, però el bàrman us sorprendrà igualment amb propostes que canvien contínuame­nt i segons els vostres gustos.

Feu-nos cas i deixeu que Marco Tonoletti, que és qui mana a la barra, us faci servir de conillets d’Índies. Ara està creant un nou mojito, sense rom i fet a partir de vermut negre. De moment, el deixa tastar als qui s’hi atreveixin i sàpiguen apreciar l’art del còctel. En Marco, vingut de Brescia (Itàlia) fa un grapat d’anys, encara se sorprèn que a Barcelona hi hagi tanta gent que “no sap beure bé”. I ell s’ha proposat d’ensenyar-nos com fer-ho.

Amb firma pròpia

Reivindica la qualitat de la beguda, del producte, i també els petits grans detalls. Aquest bàrman ple d’idees diu que en els còctels “la decoració és molt important”. Prova d’això és el seu celebrat Mai Tai, una variant que corona amb mitja llima espremuda col·locada com si fos la cirereta del pastís. En aquest cas, també va acompanyat d’un consell gastronòmi­c: recomana que aboquem el suc sense por dins la copa. El Mai Tai ja està complet.

Els combinats clàssics són ben presents en la carta del local, que ara s’està renovant. Els daiquiris i els mojitos amb fruita natural són un bé escàs en la nit barcelonin­a, i aquí acostumen a fer-los amb maduixes. Visca. I, per descomptat, vista la moda de la ginebra, La Martinera fa un salt i incorpora Elephant Gin o Blackwood’s. El rom i el whisky no hi poden faltar, com tampoc no ho poden fer els combinats sense alcohol, que cada vegada tenen més públic, ens confirma en Marco.

Àpats de qualitat

La sort que tenim en aquesta cocteleria és que, pel fet d’estar situada a tocar del Restaurant Casa Chelis, comparteix­en cuina i hi podem demanar no només un entretenim­ent, sinó també autèntique­s tapes elaborades, com el salmó marinat a casa o un pop a la gallega. Però l’autèntic luxe, si se’m permet, són les croquetes casolanes! Gustoses, cremoses, ni grans ni petites, cruixents quan les mossegues…, perfectes. Ja m’ho direu.

Minicoques de vidre amb pernil i brie, xips de carxofes, pernil de gla, patates braves i fins i tot tripa. Tot això i més ho podeu trobar a la carta de La Martinera, amb la cuina oberta fins a mitjanit.

Els sofàs de pell, la cristaller­ia italiana i el disseny del local fan d’aquest bar, que va obrir el 2011, un punt de trobada especial, amb una il·luminació tènue i molt cuidada i una música ambient que inclou el jazz i el chill out, sense atabalar. És per això que al vespre hi veiem els qui fan un afterwork com Déu mana i els caps de setmana hi trobem grups animats, no només de guiris, que hi sopen o hi fan les primeres copes abans de sortir de festa.

Ah! I encara un darrer apunt per als futbolers: pantalla gegant i projector en una sala a part. Qui vol quedar-se a casa?

LA MARTINERA

MUNTANER, 102. METRO: PROVENÇA (FGC), UNIVERSITA­T (L1, L2). TEL.: 934 519 670. HORARI: DE DILLUNS A DIJOUS, DE 19 A 2.30H; DIVENDRES I DISSABTE, DE 19 A 3H; TANQUEN DIUMENGE. PREU MITJÀ: COMBINAT, 10 EUROS.

Lamartiner­a.com

 ?? FOTO: CLAUDIO VALDÉS ?? En aquest establimen­t de l’Eixample estan disposats a ensenyar-nos a beure bé i millor. A la foto, Alessio Zambon.
FOTO: CLAUDIO VALDÉS En aquest establimen­t de l’Eixample estan disposats a ensenyar-nos a beure bé i millor. A la foto, Alessio Zambon.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain