La Vanguardia - Què Fem

RESTAURANT­S

La cuina acolorida i els vins artesans del Monocrom estan regits per paràmetres bio i eco i eviten l’ús de colorants i additius.

- RICARD SAMPERE

El projecte del Monocrom va néixer el juliol passat i es va crear a partir de les il·lusions de dos germans, la Janina i en Xavi. Ella, amb bon rodatge en la restauraci­ó i amb un currículum on destaquen els vuit anys de cap de sala al Coure, i ell, especialit­zat en vins, una circumstàn­cia que fa que l’oferta sigui de molt bon nivell.

Podríem definir el lloc com un bar de vins que no es limita a servir plats bàsics, sinó que disposa d’una bona carta que, tot i ser reduïda, ofereix bon nivell de cuina. La filosofia és potenciar els vins naturals que respectin el medi ambient. Això s’estén a la resta de productes, vetllant al màxim per tal que siguin de proximitat, de petits productors, selecciona­ts per la qualitat i la cura en les elaboracio­ns, evitant colorants i additius i intentant que tots estiguin regits per paràmetres bio o eco.

Especialit­ats del local La carta ofereix diferents apartats, que van des de plats senzills –com les llaunes, la cecina, les anxoves, les croquetes, els embotits i els formatges– fins a productes en què la cuina pren més protagonis­me. Per exemple, destaquen les verdures a la brasa; el verat escabetxat amb taronja (en què aquest fruit aporta un agradable contrast de dolçor i acidesa), les patates al morter amb ou i sobrassada des Casals i el que, al nostre parer, és un dels plats estrella: el bun de cansalada del coll, cuinat a baixa temperatur­a amb herbes fresques, que es fon a la boca i és un plat imprescind­ible.

A més, sempre ofereixen un peix del dia, que va variant en funció del mercat. En l’apartat de carns, destaquem el tàrtar; la cuixa de xai de raça Xisqueta amb búrgul a l’estil grec; la costella de porc agredolça a la brasa, i la costella de ve- della de raça Salers, que, tot i mostrar un sabor i nivell excel·lents, no entraria en el rànquing de les més tendres. Postres i vins En l’apartat de postres, ofereixen un parell de seleccions de formatges artesans elaborats amb llet crua i, pel que fa a la secció de postres dolces, destaquem els carquinyol­is amb trufes, el pastís de llimona, el tiramisú i les postres de xocolata sense farina, que són imprescind­ibles per a tots els aficionats a la xocolata.

La tria del vi pot ser complexa per l’amplitud de la carta, però ens vam decantar pel DO Montsant-Finca l’Argatà 2013, fet a base de garnatxa i sirà, del Celler Joan d’Anguera, que disposa de la certificac­ió ecològica i biodinàmic­a Demeter.

En conclusió, el Monocrom neix carregat de bones intencions i amb moltes ganes d’orientar el públic que busca una cuina a base de productes ben triats i vins naturals i biodinàmic­s. Aquesta il·lusió es fa evident en el tracte i en l’esforç per aconseguir la satisfacci­ó dels clients. A mesura que agafi més rodatge, segur que es convertirà en un referent per a tots els amants d’aquestes tendències.

MONOCROM

PLAÇA DE CARDONA, 4. METRO: GRÀCIA (L6 I L7). TELÈFON: 935 16 73 02. HORARI: DE 13.30 A 16H I DE 20.30 A 23H (TANQUEN DIUMENGE NIT I DILLUNS TOT EL DIA).

Facebook: Monocrom

 ?? FOTOS: CLAUDIO VALDÉS ?? L’equip format per l’Ignacio, en Xavier, en Manjeet, en Xavi, la Janina i la Georgia. A sota, el tàrtar.
FOTOS: CLAUDIO VALDÉS L’equip format per l’Ignacio, en Xavier, en Manjeet, en Xavi, la Janina i la Georgia. A sota, el tàrtar.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain