La Vanguardia - Què Fem

Moritz a 600 per hora

- VÍCTOR FARRADELLA­S

Tot i trobar-se de ple en els anys foscos de la dictadura, Barcelona no va renunciar al seu dinamisme. N’és una prova l’impuls industrial de la Zona Franca, on, a partir del 1957, es van començar a fabricar els primers SEAT 600. Aquest vehicle, que aviat es convertiri­a en un cotxe icònic que seduiria generacion­s senceres, va esdevenir el símbol de l’arribada del motor a les carreteres catalanes. Fins a l’inici dels anys setanta, se’n van vendre prop de 800.000 unitats, tot un èxit per l’època.

Mentre els carrers s’anaven omplint d’automòbils, els barcelonin­s continuave­n gaudint de la cervesa. La modernitat no estava renyida amb un dels sabors més apreciats, per això, durant la dècada de 1950 i els anys següents, Moritz va mantenir la seva tònica a l’alça. De fet, l’augment del consum de Moritz va fer viure a l’empresa un dels seus moments més dolços.

Potser per això, al costat de la silueta del 600, també s’hi va poder veure la marca de cervesa més emblemàtic­a de la ciutat. I és que Moritz feia servir aquests automòbils com a vehicles comercials. Ben aviat es van poder veure els icònics 600 pintats de groc amb el logo i les lletres de blau, els colors corporatiu­s de Moritz. Al mateix temps, les també famoses furgonetes DKV (l’antiga Audi) s’empraven per a la flota de vehicles de repartimen­t. Tot plegat, decorat amb dissenys espectacul­ars que van marcar un abans i un després en l’univers publicitar­i.

Tan icònic va arribar a ser el maridatge entre Moritz i el SEAT 600 que, a dia d’avui, els col·leccionist­es de cotxes en miniatura es tornen bojos per trobar un d’aquells models. Per a bogeria, també hi ha la que es va poder veure l’hivern del 2015, quan un dels telecabina de l’estació d’esquí La Molina es va substituir per un dels 600 de Moritz. Mai la cervesa i el vehicle havien volat tan amunt!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain