La Vanguardia - Què Fem

Cabaret gastronòmi­c

EL MAMA - LA PAPA COMBINA ESPECTACLE­S EN DIRECTE AMB PLATS I CÒCTELS DE NIVELL

- ÒSCAR GÓMEZ

Al cor del barri més hipster acaba d’obrir un local que aposta per la combinació de la sòlida base culinària (xef Álvaro Garcés), l’espectacle teatral (Bru Marsé) i els còctels (Sergi Padilla). La cuina destaca per una utilitzaci­ó intensiva de les bases clàssiques amb alguna tècnica contemporà­nia i ús d’ingredient­s d’arreu del món. El producte és el gran protagonis­ta en tots els plats, sabors molt nets i punts de cocció precisos. Darrere el projecte trobem Joan Soler (Boca Grande), Jordi Collado i l’exjugador de l’Espanyol Sergio García, entre d’altres.

Ambients diferencia­ts Per als que busquin una experiènci­a gastronòmi­ca tradiciona­l, saborosa i sense distraccio­ns escèniques, els recomanem la visita a l’hora de dinar, ja que, durant el sopar, el local es transforma d’una manera sorprenent. Cuina, música, cançó, acrobàcies i coreografi­es col·lectives convergeix­en amb naturalita­t creant una atmosfera festiva. A partir de mitjanit, l’ambient guanya intensitat i la generosa barra de combinats comença a treure fum.

Un cop a la taula Comencem amb l’espectacul­ar sardina fumada. Ben molsuda, assaonada amb vinagre de llimona i pesto de tomàquets secs (toc de corneta papil·lar i xafarranxo de combat palatal). Continuem amb l’ensalada russa enriquida amb cranca o cabra de mar. Mossegada cremosa i elegant amb la carn desfilada de l’aranya marina. Molt bona. Excel·lent, també, l’ostra bretona amb escalunya i salsa ponzu (salabror, acidesa, tocs cítrics).

Mentre la veu càlida de la cantant inunda la sala, arriben els calamars enespeto a la manera de Màlaga. Broqueta vertical, carn molt tendra vestida amb una fina camisa cruixent. S’acompanyen amb salsa tàrtara, que és contrapunt àcid i fresc. Brutal el pop a la brasa amb causa limeña i rave daikon envinagrat. Versió contemporà­nia d’aquest plat peruà amb orígens precolombi­ns (quenelle de puré de patata groga, llimona, ají ).

Altres especialit­ats El bistec tàrtar és ben golafre. A la carn condimenta­da (salsa picant amb pebrot chipotle) s’hi afegeix fetge gras planxat, ou ferrat i tòfona. Afinitats càrnies i aromes desfermade­s. De fons sona Michael Jackson, els artistes ballen a ritme sincopat. Sensacions untuoses amb l’agradable interrupci­ó de la cruixent blonda de l’ou ferrat.

Ens agrada molt la sopa. El protagonis­me és per al fumet de galeres i peix de roca. El gust reconforta­nt de la tradició marinera posat en una olleta de ferro individual. Cloïsses de mossegada lliscant i sucosa i escopinyes esclatants en un mar de sabor. Imprescind­ible!

Bones costelles amb pinzellada potent i aromàtica de bourbon. El milfulls (capes alternes de patata i cansalada) és una guarnició homenatge al mestre Martin Berasategu­i. Bravo.

A les postres, trobem una divertida versió de l’strudel mentre ens interprete­n en directe una picant versió del Like a Virgin de Madonna. Daus de poma lleugerame­nt cuita, Chantilly, gelat de nata, galetes de canyella... festival de textures i sabors. Acabem amb un bon cafè (intens, cremós, a bona temperatur­a). I ja són més de les dotze: ambient efervescen­t, copa llarga i somriures a la cara.

 ??  ?? FOTOS: CLAUDIO VALDÉS
A l’espaiós local, amb taules còmodes, la decoració està pensada fins al darrer detall.
FOTOS: CLAUDIO VALDÉS A l’espaiós local, amb taules còmodes, la decoració està pensada fins al darrer detall.
 ??  ?? El xef Álvaro Garcés al restaurant. A la dreta, pop a la brasa amb ‘causa limeña’ i rave daikon envinagrat.
El xef Álvaro Garcés al restaurant. A la dreta, pop a la brasa amb ‘causa limeña’ i rave daikon envinagrat.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain