La Vanguardia - Què Fem

20 anys descobrint el fons marí

L’AQUÀRIUM DE BARCELONA CELEBRA EL 20è ANIVERSARI I PRESENTA UNES QUANTES NOVETATS

- J. BEGG

Taurons, rajades, pingüins, tortugues... Els mars i els oceans alberguen milers d’espècies que poques vegades tenim l’oportunita­t d’observar en viu. Des de fa vint anys, L’Aquàrium de Barcelona ha escurçat les distàncies entre les persones i les espècies marines amb un espectacul­ar centre lúdic i educatiu on viuen més d’ 11.000 exemplars diferents. Per celebrar el vintè aniversari, L’Aquàrium ha organitzat un ampli programa de tallers, exposicion­s i espectacle­s amb els habitants del recinte com a protagonis­tes.

Aniversari amb taurons El setembre és un mes ple de vivències per als visitants de L’Aquàrium, que poden gaudir d’un 25% de descompte i entrar en el sorteig del vintè aniversari. Aquest sorteig té premis molt interessan­ts per a la família, com un carnet anual per a dos infants i dos adults, una festa d’aniversari infantil gratuïta i entrades de franc per a dues de les activitats estrella del centre: Submergeix-te a la gàbia dels taurons i Dormir amb taurons.

La primera, adreçada a nens a partir de vuit anys, permet iniciar-se en el submarinis­me i observar els taurons des d’una gàbia de busseig preparada especialme­nt. La segona proposta, que es repeteix cada primer i tercer dissabte de mes, convida els petits de la casa a passar una nit envoltats de taurons i de més de 8.000 peixos diferents, i a descobrir com es desperten. Una altra activitat molt popular entre la mainada és veure com s’alimenten els taurons, les rajades i els pingüins.

Per al cap de setmana de la Mercè, els nens podran participar en el taller Toca Toca, on, a través del tacte, experiment­aran el contacte amb els animals marins. Aquest taller es farà a l’Àrea Explora!, un submarí gegant on els nens i les nenes descobrira­n la flora i la fauna marines a través de jocs interactiu­s.

Finalment, a l’auditori de L’Aquàrium es visualitza­rà un nou documental realitzat pel famós cineasta del món marí Leandro Blanco, seguit d’una peça de vídeo de felicitaci­ons de personalit­ats famoses, com Luis Enrique i Judit Mascó.

Viatge a les profundita­ts Com si es tractés d’un oasi al costat del port de Barcelona, L’Aquàrium suposa per als visitants un viatge apassionan­t per les profundita­ts marines. L’aquari més gran i el més impression­ant és l’Oceanari, on es troben espècies mediterràn­ies tan diverses com l’impression­ant tauró toro, així com també peixos lluna, rajades, morenes, orades i anfós. El passeig per l’Oceanari inclou un túnel transparen­t de 80 metres de longitud que per- met als visitants sentir-se com peixos al fons del mar.

A banda de l’Oceanari, hi ha aquaris tematitzat­s on viuen altres espècies de les nostres aigües, com ara pops, estrelles de mar i sípies, i animals marins de climes freds, com els pingüins de Humboldt, i espècies tropicals i exòtiques com les piranyes, les iguanes i els peixos de la sort.

 ??  ?? L’Aquàrium té per objectiu sensibilit­zar sobre la conservaci­ó del mar.
L’Aquàrium té per objectiu sensibilit­zar sobre la conservaci­ó del mar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain