La Vanguardia - Què Fem

PANTALLES

ALS SEUS VUITANTA ANYS, WOODY ALLEN S’ESTRENA EN EL MÓN DE LES SÈRIES. EN EXCLUSIVA PER AL SERVEI DE VÍDEO D’AMAZON, PRESENTA UNA COMÈDIA ANOMENADA ‘CRISIS IN SIX SCENES’

- TONI DE LA TORRE

Crisis in Six Scenes és la divertida proposta per a la pantalla petita de Woody Allen, que per fi s’estrena en el món de les sèries.

Woody Allen va dir que sí a fer una sèrie perquè pensava que seria una forma fàcil de fer calés. Ho ha reconegut ell mateix. Però la tasca, ha admès, no ha estat tan fàcil com s’imaginava. “Vaig pensar que la faria entre una pellícula i la següent i guanyaria una pila de diners. Em creia que només m’ocuparia dues o tres setmanes. Al capdavall és només televisió. Però ha estat molt més difícil del que m’imaginava”. El que havia de ser un projecte fàcil per ingressar un generós xec al compte corrent s’ha convertit en un repte per al veterà cineasta, fins al punt que va arribar a penedir-se d’haver acceptat l’oferta que Roy Price, el cap de continguts del departamen­t de mèdia d’Amazon, li havia fet mesos enrere en un dels seus concerts. El directiu va aprofitar un espectacle en directe de Woody Allen com a clarinetis­ta per apropar-se al director i proposar-li entrar en el negoci de la televisió. El director no estava familiarit­zat amb el servei de vídeo segons demanda d’Amazon ni amb la nova manera de consumir sèries, però va escoltar el directiu, amb un cert escepticis­me. Van ser els detalls de l’acord els que van fer que acceptés la proposta, particular­ment quan Roy Price va comprometr­e’s a adquirir els drets de distribuci­ó als Estats Units de Café Society, el nou film d’Allen, que van costar 15 milions de dòlars, com a part de l’acord de la sèrie. Un encàrrec delicat No es pot dir que Woody Allen hagi estat temptat per l’actual prestigi que tenen les sèries a l’hora de fer un pas cap al mitjà, com sí que ha passat amb altres directors reconeguts. Però que Crisis in Six Scenes sigui un encàrrec no vol dir que no pugui ser una bona sèrie ni tampoc que no hagi de tenir èxit. De fet, l’arribada de Woody Allen a la televisió sembla natural, tenint en compte que el mitjà compta amb uns quants creadors que en són deutors, com Larry David (que de fet, va arribar a protagonit­zar una pel·lícula del director, Si funciona…, amb què tanca el cercle d’admiració) i Louis CK. Però s’haurà de veure si Allen s’adapta al pols televisiu o es veu superat pels seus hereus. A l’espera d’Amazon Espectador­s de diversos països del món en poden comprovar el resultat avui mateix, ja que Crisis in Six Scenes debuta avui al servei de vídeo d’Amazon, que ha d’arribar a casa nostra abans no acabi l’any, però de moment encara no està disponible. Com que Amazon no ven els drets de les noves sèries a altres serveis, la ficció només es pot veure per vies alternativ­es (un fenomen semblant al que està passant amb les noves sèries d’HBO, que s’estrenen en un buit similar).

De la sinopsi de la comèdia se’n sap ben poc. Només que està ambientada a la Nova York dels anys seixanta, que coincideix amb el temps que Woody Allen treballava a la televisió com a guionista en programes com The Ed Sullivan Show i The Sid Caesar Show, i que el mateix director en serà un dels protagonis­tes. En total, només seran sis episodis, una xifra que encaixa amb el títol de la ficció i amb la idea que sigui un projecte breu però que doni molts beneficis. Tenint en compte com ha sorgit la sèrie, hauran de ser ingressos realment sucosos perquè tingui una segona temporada.

 ??  ?? El reconegut director ens presenta sis episodis ambientats als anys seixanta a Nova York.
El reconegut director ens presenta sis episodis ambientats als anys seixanta a Nova York.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain