La Vanguardia - Què Fem

RESTAURANT­S

EL RESTAURANT ARTURO ÉS UN CLÀSSIC DEL BARRI DE SANTS QUE ENS FA AGAFAR GANES DE REPETIR

- RICARD SAMPERE

El Restaurant Arturo és una gran troballa del barri de Sants que ofereix bons productes per picar i una àmplia selecció de plats de peix.

Del Restaurant Arturo no es pot pas dir que estigui situat en un lloc de pas, ni tampoc que faci cap tipus de promoció per donar-se a conèixer. Tampoc és un lloc de moda ni especialme­nt econòmic, ja que treballa amb bones matèries primeres i amb un servei profession­al, i, en canvi, en la darrera visita que hi vam fer un dimarts a la nit estava ple que feia goig.

Els seus orígens daten de l’any 1972, quan es va iniciar com a bar de vermuts i de productes enllaunats i es va anar ampliant quan s’hi van començar a oferir plats cuinats d’estil casolà, fins a arribar a l’estadi actual. Arturo Jansà i la seva esposa, Eulàlia, van ser els iniciadors de l’aventura i actualment són els seus fills els qui s’han posat al capdavant del restaurant. L’Anna és la responsabl­e de la cuina i el Carles controla la sala, i compten amb l’ajut d’un servei força profession­al.

Propostes per compartir En la seva oferta, a més dels entrants, carn i peix, hi ha un apartat de productes per picar i també un de suggerimen­ts del dia, que té com a filosofia servir de peix de qualitat. Cal destacar també que en alguns dels plats per picar hi ha la possibilit­at de mitges racions, com en el cas de les navalles, els bunyols, les braves, el pernil ibèric i els calamars a la romana.

Entre els primers per compartir, tastem la truita de bacallà, les croquetes de la casa i els calamars a la romana. Els calamars estaven tan ben preparats que feien venir ganes de repetir-ne ració; les croquetes eren molt cremoses i amb un format que ens va sorprendre perquè eren planes. Potser de les tres opcions la que ens va convèncer menys va ser la truita de bacallà, perquè n’esperàvem la versió més clàssica i vam trobar que li mancava melositat.

Especialit­ats treballade­s Entre els segons, destaca el rapet a l’all cremat i també els cigrons amb calamarson­s, ambdós molt ben resolts. Queden pendents per provar en futures visites altres plats com les espardenye­s amb cigrons i ous trencats, les llenties amb llamàntol, les braves o qualsevol varietat de peix de llotja, que, en general, ofereixen en format per compartir. Entre les postres, la coca de Llavaneres és de les millors versions que hàgim tastat mai.

Els matins, de dilluns a divendres, tenen obert a partir de dos quarts de 9 per servir esmorzars de forquilla amb plats com la tripa, el capipota, l’assortimen­t de truites, el bacallà, etc. I al migdia, a banda de la carta habitual, podem optar pels plats del dia, que, sense ser un menú (que, de fet, no n’ofereixen), poden constituir opcions més econòmique­s.

Vins de proximitat Per acompanyar els àpats, vam escollir el Cara Nord de la DO Conca de Barberà, elaborat a base de garnatxa, sirà i garrut, que resulta molt interessan­t per la seva RQP. Cal comentar que l’oferta de vins està actualitza­da i que s’hi poden trobar vins de proximitat.

L’Arturo és una sorpresa i una troballa que mereix una visita. És un d’aquells llocs que, després de gaudir-ne, et fan qüestionar moltes coses, com, per exemple, si algunes de les noves tendències que semblen dominar molts dels nous locals de Barcelona van ben encaminade­s.

ARTURO

CARRER SAGUNT, 104 (SANTS). METRO: PLAÇA DE SANTS (L1, L5). TEL.: 933 315 086. HORARI: OBERT DE DILLUNS A DIVENDRES, DE 13 A 15.45H I DE 20.45 A 22.45H; DISSABTE, NOMÉS AL MIGDIA; DIUMENGE, TANCAT. PREU MITJÀ SENSE VI: 30 EUROS.

• Restaurant­arturo.com

 ??  ?? FOTOS: F. PELAZZI
En Carles i l’Anna, al restaurant. A sota, cigrons amb calamarson­s.
FOTOS: F. PELAZZI En Carles i l’Anna, al restaurant. A sota, cigrons amb calamarson­s.
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain